Miran Zore   17. april 2018
Jan Mlakar navdušuje

Ugleden belgijski klub spremlja Mlakarja

Jan Mlakar zaradi poškodbe doslej ni igral veliko, a je na zadnjih dveh tekmah eksplodiral. Skavti tujih klubov so se začeli zanimati zanj, zato bo poletni prestopni rok v Mariboru še zelo zanimiv.
SORODNE NOVICE
1. SNL: Mura prihaja v Ljudski...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Navijači so podprli nogometaše...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Vombergar mukoma čez zdravnišk...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Domžale pripeljale Partizanove...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Šele zdaj je uradno: Vombergar...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
Olimpija se podaja na zelo neg...
22.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: /)
Štiri tekme je v 1. SNL odigral Jan Mlakar. Dosegel je dva gola, prispeval štiri asistence, še bolj pa navdušil z razponom tega, kar ponuja v svoji igri. Za svoja leta je Mlakar fizično močan, hiter, napada prostor, zlahka zadrži žogo, odlikuje ga dober pregled na igro, zna se dobro postavljati, predvsem pa zna žogo dobro udariti. V mariborskem napadu igralca takšnega kova doslej ni bilo, vprašanje pa je, kako dolgo ga bo mariborski napad sploh imel.

V slovenski prvi ligi že kar lep čas nismo doživeli takšnega navdušenja ob igrah tako mladega igralca (Mlakar bo šele konec oktobra star 20 let), navdušenje nad njim pa delijo tudi tisti, ki v Sloveniji iščejo igralce za tuje klube. V Kranju in v Novi Gorici, kjer je Mlakar odigral svoji najboljši tekmi v mariborskem dresu, beležke niso ostale prazne. 

Obstaja tudi že konkretno zanimanje za igralca, ki je v Maribor prišel iz Fiorentine. Kot smo izvedeli, se je za Mlakarja zagrel ugleden belgijski klub, ki bo na prihajajoče tekme poslal svoje skavte in ni edini. Zdi se, da je Maribor z Mlakarjem dobil tržno tako zanimivega igralca kot ga ni imel že vse od tistih zlatih treh mesecev Josipa Iličića leta 2010. Maribor ima sicer pri Mlakarju vse v svojih rokah, dogovor s Fiorentino je namreč omejen le na razdelitev odškodnine,

Mlakarjev razvoj bo z zanimanjem v nadaljevanju sezone spremljal tudi selektor Tomaž Kavčič, ki ima enega največjih problemov prav v konici napada. Tim Matavž in Robert Berić sta namreč povsem drugačen tip napadalca od Mlakarja, ki je po slogu igre precej bolj podoben Andražu Šporarju (njegovi najboljši izvedbi iz Olimpije), ki pa je na Slovaškem na osmih tekmah zmogel en sam gol. Mlakar bi po letih sicer bolj sodil v mlado reprezentanco, toda z dobrimi igrami v zadnji četrtini sezone bi selekcijo Primoža Glihe lahko preskočil. Vse to ob predpostavki, da bo igre, ki jih kaže trenutno, proti močnejšim nasprotnikom in na pomembnješih tekmah še nadgradil. 
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 40
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
šikimiki 19.4.2018, 08:07 Prijavi komentar
pa Jože Golob..
Dr. Axler 19.4.2018, 03:55 Prijavi komentar
tomjaz Šporar je otrok FC Ljubljana, v Interblock je prišel pri 14-ih letih, prej ga je treniral DamirVrabac
miha12 18.4.2018, 13:08 Prijavi komentar
otroka maribora sta pihler in zahovič. nevem kam se zaletavaš. lepo sem napisal 2 otroka maribora (pihler+zaho) + milec (ki je ga lahko tak če čez prste pogledaš šteješ kot "domačega pubeca) + 3je ki so pri nas od svojega 15. (pardon, dva sta od 16.) leta. pa imaš še tu kolmaniča, pa verjetno sem še koga spusto. @tomjaz ja, sej, tega istega špukija (in oblaka) imate vi za otroka olimpije. oz. mogoče ti ne, večina vaših navijačev pa ja. ;)
tomjaz 18.4.2018, 11:52 Prijavi komentar
Miha12@ Isto je Šporar prišel pri 16 letih v Olimpijo, ampak je še vedno je otrok Interblocka(tam se je naučil igrati nogomet).
tomjaz 18.4.2018, 11:49 Prijavi komentar
Ampak to nikoli ne naredi otroka Maribora...
miha12 18.4.2018, 11:11 Prijavi komentar
tomjaz, sorry, očitno je velika razlika če sta hodžič in kramarič prišla pri 16 letih... glede milca pa je tako, da sicer ni nogometno odrastel v nkmb, je pa od svojega 9. leta na tekmah kluba in je vedno bil viola.
b1 18.4.2018, 10:57 Prijavi komentar
Pejo kaj je s teboj? Pri tebi sem že par krat opazil, da te spomini zapuščajo. Da bi pa po nekomu pljuval pa ne bo držalo. Res, da sem rekel, da imate veliko nečistih Slovencev, ampak samo zaradi vaših provokacij. Ti moraš vedet, da jaz na prispevke o OL sploh nikoli ne hodim komentirat. Sicer pa koliko vi pišete poniževalno o obeh Zahovičev, toliko še ni nihče napisal o bilo katerem nogometašu. Zato privoščim, da vam Luka zapre kljune in, da bi na koncu prvenstva postal vsaj med najboljšimi strelci lige. Lahko pa mi napišeš postavo OL, kjer ste imeli pred 2 letoma 8 Slovencev v prvi enajsterici.
pejo2310 18.4.2018, 10:07 Prijavi komentar
b1 kok si ti pametn...pred 2 leti pred zacetkom te ere MM si nas plunu kako nimamo cistih Slovencov...Omladic,Bajric,Zafirovic.....pa smo imel 8 od 11 pa ni bilo vredu ....danes ko pa imate vi je pa vse 5...ja koncno da ste se odlocili pomladit ekipo in dat slo.igralcem priloznost nepa tujcom ali starckom kot vi znate to najbolj...dej dojamte ze enkrat da je nam vsem interesu da bi mladi igralci igrali ampak je dostkrat tko da preslabi za prvih 11...gledam Uremovica ...njegove sposobnosti in kvalitete pri nas lahko samo pri Mitrovicu najdes pa ali pa Kranjcu....Dinamo res zna mlade igralce razvit v TOP igralce in mi....jih neznamo
tomjaz 18.4.2018, 09:52 Prijavi komentar
No edino Hotić je prišel 15 letih.
tomjaz 18.4.2018, 09:50 Prijavi komentar
miha12@ Od 15 leta? Kramarič je pri 16 letih igral v Krki in Milec je prišel pri 19 letih, Hodžič je prišel pri 16 letih in Hotić pri 17 letih... Vidim, da več veš o Olimpiji kot o Mariboru....
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE