Uredništvo    31. marec 2017
Pred tekmo Krško – Maribor

O lestvici le po koncu tekme

Maribor se v Krško odpravlja upravičit vlogo favorita. V Posavje bodo vijoličasti prispeli že dan pred tekmo. "Zbranost mora biti na najvišji ravni," pravi trener Darko Milanič.
SORODNE NOVICE
Zrinjski ga potiska v Maribor,...
12.12.2017 | Slovenski nogomet
Čavarjev agent odlaša z Maribo...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Potrjeno: Pirić gre v Maribor
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Dvojec iz Zrinjskega zanimiv M...
11.12.2017 | Slovenski nogomet
Darko Milanič: Leto 2017 izjem...
10.12.2017 | Slovenski nogomet
Sneg je odnesel 19. krog 1. SN...
9.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Uvod v spomladanski del prvenstva bi bil težko uspešnejši za tabor NK Maribor, kjer še vedno zelo previdno proslavljajo velikih 12 točk naskoka pred drugouvrščeno Olimpijo. Vijoličasti pred tekmo v Krškem ne nameravajo spreminjati načina dela in zaključnih priprav.

"Ni sproščanja, izračuni so za druge. Ko stopiš na igrišče, razmišljaš le o svojih nalogah, ki jih moraš opraviti. Napetost bo enaka kot pred preostalimi tekmami. O točkah in stanju na lestvici je dovoljeno spet razmišljati po končani tekmi," je pred tekmo naslednjega kroga za uradno spletno stran kluba povedal branilec Mitja Viler.

"Med tem ritmom, ki nas čaka v prihodnjih tednih, bo regeneracija še pomembnejša, s čim več počitka. Na pot gremo že dan prej, kar je prav tako koristno. Zavedamo se, da ima Krško precej dobrih lastnosti. Tudi motiv. Po dveh zaporednih zmagah tudi oni čakajo tekmo v dobrem ozračju in zagotovo z željo, da pokažejo, kako nas lahko ustavijo. Doslej smo jih premagovali, saj smo bili vedno dovolj zbrani in nismo podcenjevali nasprotnika."

Krčani, kamor Maribor posoja številne svoje člane, vijoličastim na šestih medsebojnih dvobojih niso uspeli odvzeti še niti točke, zato so lahko vijoličasti še toliko bolj optimistični pred tekmo na stadionu Matije Gubca.

"Res je, da imamo dober izkupiček. Za nadaljevanje serije zmag pa se bo treba močno potruditi, kajti Krško goji specifičen nogomet, s hitrim pretokom žoge, dovolj kombinatorike in so ekipa, ki lahko povzroči težave, če nisi v pravi podobi. Seveda pa ima tudi svoje pomanjkljivosti, ki jih nameravamo izkoristiti," je pred gostovanjem v Posavju povedal trener Darko Milanič, ki bo imel v kadru spet tudi vezista Aleksa Pihlerja in Damjana Boharja. Na seznamu poškodovanih ostajata Marwan Kabha in Denis Šme, medtem ko je napadalec Gregor Bajde okreval in se znova pridružil ekipi.

"Kabha bo, žal, manjkal še precej časa, Šme bo kmalu nared. Načrt je pripravljen, potniki v Krško določeni. Imamo veliko prednost, v spomladanskem delu smo pridni v nabiranju točk. Je pa tudi res, da nas čaka zanimivo gostovanje v zmeraj dobrem ozračju in proti zelo solidnemu moštvu," je še povedal Milanič, ki izpostavlja tudi psihološko pripravo.

"Pred prejšnjo tekmo sem opozarjal fante, predvsem tiste iz obrambne vrste, da bo odgovornost velika. To so tisti trenutki, ko nimaš veliko dela, a moraš biti v osamljenih akcijah nasprotnika odličen. Tudi tokrat mora biti pri vseh igralcih zbranost na najvišji ravni in potrebujemo podobno predstavo, da upravičimo vlogo favorita."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE