Uredništvo    8. januar 2019
Srečko Katanec je trepetal na uvodni tekmi azijskega pokala

Iličićev soigralec odrešil Katanca

Irak je na svoji uvodni tekmi azijskega pokala narodov dvakrat zaostajal proti Vietnamu, na koncu pa se je vendarle veselil zmage, ki ga postavlja v ugoden položaj v bitki za izločilne boje.
SORODNE NOVICE
Partizan slavi, stadion je ura...
21.1.2019 | Mednarodni nogomet
adidas Exhibit: Nove kopačke, ...
21.1.2019 | Mednarodni nogomet
Stojanović končal v Sofiji, na...
21.1.2019 | Mednarodni nogomet
Resen nogomet je očitno prezah...
20.1.2019 | Mednarodni nogomet
Nejca Skubica čaka v Turčiji p...
20.1.2019 | Mednarodni nogomet
Dinamo orje ledino, kupil je s...
20.1.2019 | Mednarodni nogomet
(foto: /)
Danes je na azijskem pokalu narodov, največjem azijskem celinskem tekmovanju, debitirala tudi izbrana vrsta Iraka, ki jo vodi nekdanji slovenski selektor Srečko Katanec. Prvi Katančev nasprotnik je bil Vietnam, ki na jakostni lestvici FIFA za osem mest zaostaja za Irakom, na turnir pa se je uvrstil šele prvič po letu 2007.

Vietnam je dvakrat povedel in sicer z 1:0 ter z 2:1, na koncu pa je vendarle sledil popoln preobrat, za katerega je v zadnji minuti rednega dela tekme poskrbel eden največjih zvezdnikov iraške reprezentance Ali Adnan, sicer soigralec Josipa Iličića v Atalanti iz Bergama. Irak je tako na tekmi, ki bo najbrž odločala vsaj o drugem mestu v skupini, osvojil tri točke in si priigral dobro popotnico pred prihajajočima obračunoma proti avtsajderju skupine Jemnu in prvemu favoritu Iranu.

"Na igrišču v prvem delu igre nisem videl pravega karakterja naše ekipe. Morda je bilo to zato, ker je bila za nami prva tekma in so bili igralci še nervozni. V drugem polčasu smo bili veliko boljši. Nismo prejeli gola, obenem pa smo si ustvarili veliko priložnosti," je po tekmi povedal Katanec. 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE