Miran Zore   4. maj 2018
Igor Bišćan se bori tako s konkurenco kot internimi interesi znotraj kluba

Boj za prvaka: V Olimpiji nemir, v Mariboru zanos

Olimpija, Maribor in Domžale šest krogov pred koncem bijejo troboj za prvaka, največjemu pritisku pa je izpostavljen vodilni Igor Bišćan, ki ima več težav z internimi interesi znotraj kluba kot s konkurenco.
SORODNE NOVICE
Gorica in Andrej Kotnik sta se...
23.3.2019 | Slovenski nogomet
Maribor je izgubil drugega pod...
23.3.2019 | Slovenski nogomet
Saša Arsenović ima z Ljudskim ...
22.3.2019 | Slovenski nogomet
Zahović sodniškemu združenju: ...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
Bo Miran Srebrnič rešitev Ante...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
Komljenović terja čas, ki ga M...
20.3.2019 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Troboj za naslov prvaka ostaja pred zadnjimi šestimi krogi zgoščen znotraj šestih točk, pri čemer vodilno Olimpijo in prvega zasledovalca Maribor loči le točka, Domžale pa niso predaleč zadaj. Trenutna forma je na strani Maribora, ki je nanizal pet zaporednih zmag, Domžale so v Celju pokazale znak šibkosti, Olimpija pa je topljenje prednosti zaustavila šele v Kidričevem. Finiš prvenstva bo za vodilni trio silovit, pod največjim pritiskom pa je ta hip ne ravno prepričljiva Olimpija, ki se za razliko od Maribora in Domžal ne ukvarja le s konkurenco, temveč tudi z internimi problemi.

Igor Bišćan, slovito igralsko ime in mlad vzpenjajoči se trener, ima v primerjavi z izkušenim Darkom Milaničem in prodirajočim Simonom Rožmanom bitko razpeto na dve fronti. Medtem ko pogleduje k tekmecema, s katerima se bori za naslov, mora neprestano pogledovati za svoj hrbet. Govorice, da je Bišćanova usoda negotova, Hrvata spremljajo že od konca prvega dela sezone, ko ga je Milan Mandarić prvič želel zamenjati. Bišćanov status pa se kljub vodilni poziciji na lestvici to pomlad ni bistveno utrdil. Dogajanje v ozadju, znotraj kluba, kjer znova prevladujejo egoistični interesi posameznikov (pripeljani so bili igralci, ki jih Biščan ni želel) in kjer vlada precej nejasna hierarhija (kdo odgovarja za kaj?) z izjemo predsednika Mandarića, je vplivalo na ekipo in tudi na zaenkrat še vedno samozavestnega Bišćana. Ponavljajoča se Mandarićeva zagotovila, da ima trener vso njegovo podporo (pomemben faktor je stališče navijačev, ki zaupajo trenerju), situacije niso bistveno umirile. Umiri jo lahko (a tudi to le začasno) le rezultat oziroma naslov prvaka, toda v ekipi OIimpije manjka razpoloženih igralcev. Voz še naprej vlečejo naprej takšni, ki jih v prihodnji sezoni verjetno sploh ne bo več v klubu - Apau, Issah, Alves...

Drugače je v Mariboru. Zadnji tedni so v Ljudskem vrtu po turbulencah na začetku drugega dela sezone spet prijetni. Zlatko Zahović suspendiran ostaja v ozadju, v ospredju pa je učinkovito moštvo, v katerem je opaziti vse več mladih moči. Kolmanič, Hodžić, Hotić, Kramarič, Mlakar in Zahović (morda tudi Cotman, Dervišević in Uskoković) so prihodnost Maribora, ki v zadnjem obdobju na krilih omenjenih spet igra kot prvak in hkrati gradi za prihodnjo sezono (gol razlika na zadnjih petih tekmah -16:4). Darko Milanič, še pred meseci znova ne preveč priljubljen med mariborskim občinstvom, zdaj spet vodi ekipo, ki igra efektiven nogomet.

Iz enačbe za prvaka Domžal ne moremo izločiti, sploh, ker imajo ob kakšnem kiksu Maribora in Olimpije svojo usodo lahko v svojih rokah. Do konca sezone bodo pokalni prvaki igrali tako z Olimpijo kot tudi z Mariborom, za nameček pa bomo videli tudi večni derbi med Mariborom in Olimpijo. Simon Rožman vse od lanskega finala pokala dokazuje, da se uči in napreduje, saj se zdaj zna lotiti tudi velikih tekem (to pomlad je že premagal Maribor in remiziral z Olimpijo), tako da bi Domžale v razpletu sezone lahko bile celo ključni faktor
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 19
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
Hulk 5.5.2018, 18:51 Prijavi komentar
mesar1 čist resen sem in kje sem reku da ni legenda Olimpije....pravm ti da zdrahe ozi. cirkus je bil zaradi njega in njegovega menedzerskega kroga.....tko se govori in nisem jim vrjel dokler ni bil sms od Pusnika objavljen...sej je svetovalec MM ampak vseen to so bili zelo slabi nasveti.....
garfild 5.5.2018, 18:21 Prijavi komentar
Ko se že kregate okoli legend Olimpije od nove generacije se lahko legenda imenuje le Mile Ačimović od stare genracije pa Oblak, Popivoda in Vili Ameršek. Cime pa nikakor ne sodi v to kategorijo igralcev ima lahko le naziv največjega cirkusanta kluba vseh časov.
mesar1 5.5.2018, 16:13 Prijavi komentar
pejo a si ti resen, po navodilah cimeta, kako lahko sploh to rečš. če kdo dela po navodilih je to cime, ampak bo se vedno legenda, in dost slabo, da krkol cez nega recs kot navijac olimpije
timislo 5.5.2018, 13:55 Prijavi komentar
pa ignoreri to miho12 tip sam piše da provocira . sej sploh neve kaj govori
BAYERNÜBERALLES 5.5.2018, 12:53 Prijavi komentar
Vsem toplo priporočam, da se ne sekirate. Ker veselje bo v Mariboru, KER PRVAK BO MARIBOR.
messi19 5.5.2018, 09:53 Prijavi komentar
Maribor je izkušen, Domžale bodo poizkušale, Olimpija pa je, kot že celotno zgodovino, smešna! Vse hočejo na horjuk narediti, to danes v profesionalnem športu ne gre.
Hulk 4.5.2018, 23:15 Prijavi komentar
Zdrahe dela Ekipa in Cime....po nasvetu Cimeta je bil zamenjan Pusnik,Elsner ,Pusnik in je hotu tud Biscana ampak je GD in ostali opozorili da ga pustijo na miru...trnutno ima Biscan najveco podporo in ce osvoji dvojno krono bo imel podporo ,ki jo ni imel nobeden do danes...
garfild 4.5.2018, 22:28 Prijavi komentar
Zgleda da je propadel kak posel z oglaševanjem na portalu pa je ponovno pri glavnem kolumnistu portala na vrsti tugobolje. Stokrat prežvečene zgodbe, ki nimajo več nobene vsebine ker so enostavno zgodbe vsem poznane.
gonogogo 4.5.2018, 21:48 Prijavi komentar
Kakšno vlogo lahko ima v resnem klubu človek tipa Cimirotić?? A je to kakšna zajebancija, a se kdo iz Cimeta dela norca, a se kdo iz vseh dela norca. To je čisto podcenjevanje vseh ljudi ki delajo za ta klub še posebej pa trenerja Biščana. Umaknite tega komedijanta stran od kluba če želite kdaj postati resen klub.
tomjaz 4.5.2018, 21:08 Prijavi komentar
Cime že dolgo časa ni več priljubljen med drangonsi zato ima Bišćan še večjo podporo in za drugo kaj se dogajalo naj povejo drangonsi.
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE