Uredništvo    1. februar 2012
Kako se je zimski prestopni rok končal v Sloveniji

Karič spet aktiviran

Zadnji dan zimskega prestopnega roka je bil pri nas miren, tudi sicer januarska tržnica ni bila kdo ve kako razburljiva. Amir Karič se je spet aktiviral, David Bunderla v drugi ligi, Nafta morda ob Madžara.
SORODNE NOVICE
Hotić: Maribor me je naučil tr...
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Rudar je prepričal Tučića
19.10.2018 | Slovenski nogomet
Mandarić konkretno namignil na...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Barišić v Kopru krstil dva deb...
18.10.2018 | Slovenski nogomet
Olimpija se je poigrala s Kopr...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Srebrnič je prepričan, da uvrs...
17.10.2018 | Slovenski nogomet
Jure Travner bo vsaj do konca sezone ostal pri Muri. (foto: splet)
Zimski prestopni rok je v večini evropskih držav zaključen, to velja tudi za Slovenijo. Zadnji dan ni prinesel kaj prida sprememb, tudi sicer je bilo med našimi prvoligaši neverjetno mirno. A to je bilo tudi pričakovati - denarja pač ni. Včeraj je še najbolj odmeval prestop Nejca Skubica iz Otelula v Domžale, drugod pa več ali manj mrtvilo.

Pri Muri so potrdili, da bo Jure Travner, ki se je do konca prestopnega roka spogledoval tudi z vnovičnim odhodom na tuje, zagotovo ostal pri njih, potem ko je podpisal pogodbo za pol leta z možnostjo podaljšanja še za dodatnih 12 mesecev. Prav tako so se Prekmurci razšli z Armendom Sprečom, ki je dobil proste roke. Pri sosednjem prekmurskem prvoligašu Nafto so obelodanili prestop Naserja Kajtazija iz Kopra, Rade Jovanovič je odšel v Šampion Celje. Odšla bosta morda tudi Roland Polareczki in Adrian Kocsis, saj na Madžarskem prestopni rok traja do 21. februarja, oba pa bi se lahko vrnila v ZTE.

V Kopru je ostal Aljaž Struna, čigar prestop v Grosseto je padel v vodo, Domžale je zapustil mladi vratar Vjekoslav Andrič, ki je okrepil Belo krajino. Dalibor Volaš bo kljub drugačnim napovedim še naprej igral za Maribor, Dare Vršič, Sreten Sretenović in Dalibor Radujko pa za Olimpijo - čeprav ne smemo pozabiti, da v nekaterih državah posli še niso končani.

Bunderla v drugi ligi
Nogometna zveza Slovenije (NZS) je na zadnji dan januarja potrdila še nekaj selitev, ki pa so bolj povezani z nižjeligaškimi klubi. Admir Suhonjič, vratar Kopra, je tako okrepil Ankaran, potrjeni so bili prestopi Mateja Centriha (Interblock), Saše Kovjeniča (Bela krajina) in Jureta Škafarja (Radomlje) v Celje. David Bunderla, nekdanji nogometaš Triglava, Maribora, Kopra in Primorja, je - tako kot Anže Košnik - okrepil Šenčur, Almir Rahmanovič je iz Dravinje odšel v Šmartno ob Paki. Zavrč si je zagotovil usluge Andreja Dugolina, nekdanjega nogometaša Aluminija in Olimpije, odmevni okrepitvi pa je pripeljal mariborski Železničar. Za štajerski klub bosta spomladi igrala tudi nekdanji reprezentant Amir Karič in bivši član Maribora, Sturma, Interblocka in še nekaj drugih klubov Martin Pregelj.

Pričakovati gre, da bo NZS v prihodnjih urah in dneh potrdila še kakšen posel, a odmevnejših zadev seveda ne bo. Za to v našem nogometu pač ni denarja.

Amir Karič
Nekdanji reprezentant Amir Karič bo spet igral. (foto: SPS)


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 10
Starejši naprej | Novejši naprej
mičo 2.2.2012, 19:50 Prijavi komentar
Sead Zilić v NK Grad!
mičo 2.2.2012, 19:50 Prijavi komentar
Pozabili ste Vladimir Kokol v NK Gančani..
101% Interista 1.2.2012, 22:15 Prijavi komentar
V četrtoligaški klub NK Rudar Trbovlje sta prišla legenda Olimpije Miha Šporar ter Sašo Ogrič, nekdanji igralec Primorja in član mlade reprezentance. V nižje ligaške klube vse več prihajajo znana imena. Kot kaže imajo Trboveljčani resne načrte z vrnitvijo na pota stare slave.
vijolcni_bojevnik 1.2.2012, 22:00 Prijavi komentar
nk tezno ima več gledalcev kot olimpija in so isto tu nekje kot željo. in včasih je bilo celo 2x več (ko je u stožicama bilo 200 ludi).
LEGEND50 1.2.2012, 19:26 Prijavi komentar
željo je evropski velikan za olimpijo !
LEGEND50 1.2.2012, 19:26 Prijavi komentar
maribor60, hehehe komu ti to praviš :D če sem jaz registriran igralec Železničara... Željo do Tokija
legenda 1.2.2012, 18:14 Prijavi komentar
Želežničar edini mariborski klub s tradicijo.
LEGEND50 1.2.2012, 16:58 Prijavi komentar
hehe, Železničar je 5 liga :) pa so uspeli pripeljat 2 najbol odmevni okrepitvi zadni dan te veš hehehe, FORZA ŽELJO !
Messiniesta 1.2.2012, 15:09 Prijavi komentar
Amir gre namescat rezultate spet :))
gupe 1.2.2012, 13:44 Prijavi komentar
Šenčur dobil Bunderlo. To se pa lahko izkaže za dobro okrepitev, če bo pokazal vsaj polovico talenta, ki ga je že kazal. Mogoče kdo ve, če gre samo za posojo?
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE