Miran Zore   30. avgust 2017
Kevin Kampl se poigrava s svojim ugledom v Sloveniji

Kam so šle vse simpatije?

KOMENTAR: Kevin Kampl dokazuje svojo muhavost, saj bo izpustil dve morda ključni reprezentančni tekmi. A ne bo ostal le brez tekem, ostal je tudi brez simpatij slovenske javnosti, ki težko oprošča tovrstna izmikanja.
SORODNE NOVICE
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: 50 kvalifikacijskih bis...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Znani bobni za žreb skupin
16.11.2017 | Mednarodni nogomet
Smeh s severa in solze z juga
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
De Rossi zahteval Insigneja
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
Ventura: Opravičujem se Italij...
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Pred enim letom je imel selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec ob težavah z igrami in rezultati veliko težavo v nesoglasjih z enim najboljših slovenskih nogometašev. Kevin Kampl je takrat izjemno slabo prenesel dejstvo, da ga selektor v reprezentanci ne vidi v vlogi organizatorja igre v zvezni vrsti (tako Kampl igra v klubu). T.i. afera SMS, ki je Kampla oddaljila od reprezentance, je za nadaljevanje dobila poškodbo, zaradi katere Kampla ni bilo na novembrski zbor. Marca letos, potem ko je selektor Kampla obiskal v Leverkusnu, se je vrnil, a odigral slabo ob porazu proti Škotski. Meseca maja, za tekmo z Malto, je bil nato znova poškodovan.

Zdaj ga znova ni. Tokrat z razlago, da ureja svoj klubski status (iz Bayerja naj bi prestopil v Leipzig), kar je naravnost absurden izgovor, ki v slovenski javnosti seveda ne pije vode. Nogometaši po svetu namreč tudi v veliko večje klube prestopajo v času dopustov, klubskih tekem in seveda tudi reprezentančnih akcij. Tudi v preteklosti se je tako že dogajalo, da so slovenski reprezentanti kar na Brdu pri Kranju sklepali prestope (primer Kurtić v Fiorentino). 

Več kot očitno je, da Kampl in Katanec nista zgladila nesoglasij. Igralec, ki je za slovenske klicatelje (vključno s selektorjem) praktično nedosegljiv, je zato očitno izbral neposrečeno taktiko izmikanja, izkušeni selektor pa taktiko soočenja, saj je Kampla vseeno povabil na zbor. Kdo je zmagovalec in kdo poraženec te nesmiselne bitke, bodo pokazali rezultati. Dejstvo pa je, da je Kampl v teh kvalifikacijah odigral zgolj dve tekmi (proti Litvi in Škotski) in da se je Slovenija, za katero (menda) tako rad igra, dodatnim kvalifikacijam za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Rusiji približala praktično brez njegove pomoči. 

Vmesni "čas" teka obeh akterjev lahko zaenkrat izmerimo zgolj skozi utrip javnega mnenja. Če je še lani Kampl veljal za nekakšno žrtev selektorjeve samovolje, soslednje dogodkov po lanskem oktobru ponuja razmišljanje v smer pretiranega Kamplovega egoizma. Tega slovenska javnost, dokaze za to najdemo v različnih športnih panogah, izrazito slabo prenaša. Še težje pa izmikanje igranju v reprezentančnem dresu športnikom odpusti. 

Slovenija vstopa v zadnji, odločilni del kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo. Še vedno je živa in še vedno je v igri, ukvarjanje z igralcem, ki zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne želi igrati za reprezentanco, pa predstavlja zgolj in samo nepotrebno distrakcijo. Dobrega in motiviranega Kevina Kampla bi ta ekipa zagotovo potrebovala, toda ta ista ekipa je tudi že javno povedala, da se s Kamplovim obnašanjem ne strinja. Če igralec na ključnih tekmah kvalifikacij ne želi igrati, če se reprezentančni soigralci ne strinjajo z njegovimi potezami in če ga selektor še naprej ne vidi na njegovi optimalni poziciji, v čem je potem sploh še smisel? Reprezentanca nikoli ne bo klub, ne bo služba, vedno bo prostovoljna in (to je konec koncev izkoristil tudi Kampl) vedno bo tudi uporabna referenca za vsakega nogometaša. Toda v prvi vrsti bo reprezentanca nogometašem (in navijačem) predstavljala ponos, željo, žrtvovanje, enotnost in recimo v primerih kakršen je Kamplov zagotovo tudi kompromis. Za najvišji karierni ideal. Za Slovenijo. 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 81
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
samo z glavico naprej! 1.9.2017, 16:02 Prijavi komentar
po takem natančnem poročilo je vse tiho bilo.. pa jojo je tud problematičen..pa tisto pismo potisnjeno igralcem, da se poserjejo po kamplu in zdaj sledi novo. kampl se je verjetno poslovil do novega selektorja. nvm kak se bomo rešli tega kretena.
AmaterCE 1.9.2017, 13:57 Prijavi komentar
Za vse dvomljivce, copy/paste iz wikipedije: "…se s slovensko izbrano vrsto uvrstil na svetovno prvenstvo 2002 na Japonskem in v Južni Koreji. Tam je Slovenija izgubila vse tri tekme proti Španiji, Južnoafriški republiki in Paragvaju, še večje razočaranje od teh rezultatov pa je prinesel izbruh hudega spora med njim in prvim zvezdnikom reprezentance, Zlatkom Zahovičem, ki se je sicer začel nakazovati že takoj po evropskem prvenstvu leta 2000. Zaradi teh dogodkov je takoj po svetovnem prvenstvu odstopil s selektorskega mesta in 2. novembra sedel na klop pirejskega Olympiakosa. Verjetno je pri tem precejšnjo vlogo odigralo dejstvo, da se je tri leta pred tem s tem klubom sprl tudi Zahovič. Katanec je v Pireju zdržal le tri mesece, uprava ga je zaradi ne najboljših rezultatov in zaradi hude kritike razmer v klubu odslovila 7. februarja 2003. Februarja 2006 je postal selektor Makedonije. Tudi tam se je sprl z glavnim zvezdnikom moštva Pandevom, nato pa se je zaradi slabih rezultatov moral poslovit. Junija 2009 je prevzel vodenje Združenih Arabskih Emiratov. Po neuspehu na Azijskem prvenstvu, kjer je osvojil zadnje mesto v skupini brez doseženega gola, je prišel pod plaz kritik, vendar je ostal na mestu selektorja. Kljub temu se rezultati niso izboljšali, zato je po porazih najprej proti Kuvajtu (2:3) in nato še proti Libanonu (1:3) moral oditi."
AmaterCE 1.9.2017, 13:52 Prijavi komentar
garfild, poglejmo si še karierne dosežke svetega sračkota. Olympijakos... poden. Makedonija... poden. ZAE... poden. Aja, pa povsod se je tudi skregal. Ziher je Kampl tisti, ki je največji problem. Buahaha :)
AmaterCE 1.9.2017, 13:50 Prijavi komentar
garfild, čas da pobrišeš prah iz sračkove figurice na nočni omarici. ;) Kampla pusti pri miru, naj uživa v nemških diskotekah. To ne spremeni dejstva, da je repka povsem razštelana in da sračko nima blage veze. Leto 2002 je že zeloooo daleč nazaj. Razmere so se drastično spremenile (v nogometnem razvoju). Sračko se je znal edino z bioenergetikoma "prilagoditi".
garfild 1.9.2017, 13:04 Prijavi komentar
superfly7, Messi dav kvalitena razreda boljši? Od koga? neymarja in Suareza? Edino z njima se lahko primerja. če primerjaš primerjaj svoje s svojimi. Res je kampl je bil pri nas najboljši zadnji vezni samo razlog za to je v dejstvu da mi praktično zandjih veznih igracev praktično nimamao, vsaj ne tistih uporabnih niti jih vzgajamo. kar poglej po klubih 1.in 2. slovenske lige na mestih zadnjih veznih igrajo praktično povsod samo in izključno tujci. Da je s Kamplovim karakterjem nekaj hudo narobe kažejo tudi njegove eskapade v klubih kjer je igral ( Borussia, Bayer) kjer je samo nergal in iskal izgovore zakaj se nekaj ne da storiti in vedno jašel krivce v nekom drugem, trenerju ali pa soigralcih. In v Lepizigu ne bo nič drugače.
superfly7 1.9.2017, 11:02 Prijavi komentar
Bedak si izpadel samo ti ker nisi razumel primerjave. A razumeš da nikjer nisem rekel da je Messi enako dober kot Kampl, pa da je Barcelona enako dobra kot slovenska reprezentanca? Rekel sem da je Messi dve kvalitetni stopnji višje od vseh v Barceloni, in isto velja za Kampla ki je dve kvalitetni stopnji boljši od vseh v slovenski reprezentanci. Zdaj sem ti obrazložil, da boš razumel. Pa dobro jutro tebi, glede na to da ti očitno možgani še vedno spijo.
garfild 31.8.2017, 23:04 Prijavi komentar
superfly7, bedak si edino ti ker primerjaš svojno neprimerljivo. kamplu še veliko manjka do Messija, Barcelona pa je tudi neprimerljiva z slovensko reprezentanco. Messi nikoli ne bi bil Messi če okoli sebe v ekipi ne bi imel še vsaj 5,6 igralcev ki so tehnično na njegovem nivoju. Kar poglej si barcelonino vezno in napadalno linijo in imena ki igrajo na teh mestih.Pa dobro jutro.
superfly7 31.8.2017, 18:04 Prijavi komentar
garfild - kampl je v slovenski reprezentanci po kvaliteti nekje tak kot je messi v barceloni. Če se igralcu ki je dve kvalitetni stopnji višje od soigralcev ne prilagodiš si enostavno bedak. ampak to da je katanec bedak ni nič novega.
garfild 31.8.2017, 11:56 Prijavi komentar
Kampl je s svojimi potezami v zadnjem letu samo pokazal kaj in kdo je. Limitiran igralec z podpovprečnim iteligenčnim koeficientom. Fantu je pač stopila slava v glavo in misli da se bodo vsi prilagajali (ekipa, klub, reprezentanca) njemu ne pa obratno kar je normalno, vsaj za ekipne šprte kar nogomet je. In edina pametna poteza, ki jo je Katanec potegnil je da se mu je zahvalil za sodelovanje. Kamplovo tehnično znanje ni sporno samo hardwere brez ustreznega softwera ni vredno kaj dosti. In to je Kamplov problem, in na klubski in na reprezentančni ravni, njegova glava-softwere.
UNHOLY CULT 30.8.2017, 21:26 Prijavi komentar
Ne morem verjet, da še obstajajo klovni, ki podpirajo klovna katanca. Ko, je pripeljal slo na EP in SP je imel več sreče, kot pameti in vemo kdo ga je takrat reševal
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE