Klemen Kos   6. september 2016
Komentar po prvi tekmi slovenske reprezentance

Tretjerazredni

KOMENTAR: Slovenska reprezentanca v zadnjem času kaže tretjerazredne igre, goji tretjerazredne ambicije in se posledično tudi zadovoljuje s tretjerazrednimi rezultati proti tretjerazrednim tekmecem.
SORODNE NOVICE
Prosinečki: Bosna in Hercegovi...
24.11.2017 | Mednarodni nogomet
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: 50 kvalifikacijskih bis...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Znani bobni za žreb skupin
16.11.2017 | Mednarodni nogomet
Smeh s severa in solze z juga
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
De Rossi zahteval Insigneja
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
(foto: SPS)
Začnimo, tako kot selektor, pri pozitivnih stvareh. Slovenija je v Litvi v zaključku tekme pokazala upornost, nadoknadila zaostanek in v zadnjem hipu rešila točko, ki je v nadaljevanju kvalifikacij ne bi več mogla povrniti. Za razliko od številnih prejšnjih tekem je veliko merila proti vratom nasprotnika – skupaj je proti litovskemu golu zletelo kar 19 strelov – kar se v preteklih kvalifikacijah z izjemo ekshibicij proti San Marinu ni dogajalo.

Po drugi strani je povsem narobe, da se Slovenija zadovolji s točko proti tekmecu, ki še nikoli v svoji zgodovini nobenih kvalifikacij ni končal v zgornji polovici lestvice in proti kateremu bodo osrednji slovenski tekmeci zelo težko izgubljali točke. Slovenija je z baltskimi tekmeci zakockala že prejšnje kvalifikacije, vendar pa so tekmeci z Baltika pravzaprav še najmanjši problem te reprezentance.

Slovenska reprezentanca je še nedolgo nazaj sodila v razširjen drugi evropski jakostni razred, kar dandanes zanjo seveda ne velja več. V eri razširjenega Eura je Slovenija postala le obrobni spremljevalec dogajanja, z roba pa lahko tudi vse pogosteje spremlja uspehe reprezentanc, ki so nekoč tako kot Slovenija tvorili ta razred, iz katerega je Slovenija izpadla. Vse to, ta izgubljen stik, se Sloveniji dogaja v času, ko ima v Ligi prvakov sedem svojih predstavnikov in ko njeni ključni igralci igrajo ključne vloge v pomembnih in vplivnih evropskih klubih. V prvem Katančevem mandatu je bilo ravno obratno – Slovenija je skočila v drugi evropski jakostni razred, v visokih klubskih sferah pa slovenskih predstavnikov z izjemo Zlatka Zahovića tako rekoč ni bilo.

Čeprav je vse manj takšnih, ki še verjamejo v prebujenje slovenske izbrane vrste, selektor Katanec razen s strani javnosti in medijev ne čuti posebnega pritiska. Njegovemu nadrejenemu, predsedniku zveze Čeferinu, trenutno "sreča" slovenske reprezentance pomeni še najmanjši problem, kar je delno tudi razumljivo, saj se mu obeta predsedniški stolček UEFA in nima razlogov, da težav članske izbrane vrste ne bi prepustil svojemu nasledniku.

Čeferin je napako z reprezentanco storil že pred meseci, ko je navkljub opaznemu bledenju izbrane vrste Katancu zaupal nov mandat in tako preskočil in zanemaril najbolj primeren timing za menjavo na selektorskem stolčku. Zdaj je najbrž vse odvisno od tega, kako bo Katanec kljuboval svojim kritikom in kako jim bo skušal dokazati, da iz Slovenije še lahko ustvari spoštovanja vredno ekipo. Ali pa bo pač sam zaključil epizodo, čez katero je prelepljen neuspeh.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 71
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
samo z glavico naprej! 7.9.2016, 18:02 Prijavi komentar
Kek je naš daleč najboljši trener. logično, da bi moral bit prvi kandidat. dosti žabarov vas je mislilo, da je to katanec. spomini zbledijo. kratke katastrofe v makedoniji, uae in olimpiakosu pa tud.. zdaj vam je končno jasno, da nas je ta srečko stal dosti kot samo tistih 12M za uvrstitev. kaj vse to prinese klubom, če bi ta nesposobnjakovič sestavil najboljših 11 tud iz snl. zdaj bi mu igral tud kurtić. nvm bi izpadel verbič in smo že spet tu, kjer smo končali z ukrajino. pa ja ne misli on, da bomo mirno poslusali njegove bedarije o novih kvalifikacijah za EP? ti si srečko svoje bonuse izkoristil! zato na ljubo "pejotov" zajebi še te pol pa adijo.
Marky 7.9.2016, 10:37 Prijavi komentar
Zadrži take otroške komentarje za sebe.
visca22 7.9.2016, 07:31 Prijavi komentar
Ojoj ti pa si omejen. Bo treba se enkrat v solo...
Marky 6.9.2016, 22:54 Prijavi komentar
Ne sploh ni tvoj komentar zagovarjal Katanca, ti zagovarjaš njega že od začetka. Ja na tisto kaj sem se jaz obesil si ti napiso tak, da je omejeno na štajerce, češ kao, da smo samo mi proti njemu, ker je tak napisano, če si pa drugače mislo bi pa drugače napiso, ker pa tebi štajerci grejo skozi v nos pa si napiso tak, ko si. Glavno še sam ne veš kaj si napiso, tolko o tem ne. Lep večer tud tebi.
visca22 6.9.2016, 22:07 Prijavi komentar
Marky... Ocitno imas tezave s pismenostjo. Komentar, ki sem ga podal niti slucajno ni zagovarjal Katanca, ravno nasprotno. Tisto na kar pa si se ti obesil pa sem tudi jasno razlozil, da leti na tiste, ki Katanca ze od samega zacetka pljuvajo in mu tudi na zacetku niso izrazili podpore. Ocitno si se nasel v tem in te je zmotilo. Toliko o frustracijah. Pa lep vecer...
Bomboniero 6.9.2016, 20:50 Prijavi komentar
ZZ je bil klasa, ki je našo reprezentanco popeljal na evropski in svetovni zemljevid. Ne glede na karakter, s katerim v bistvu bolj uničuje sebe kot druge. Ampak brez tega njegovega karakterja vprašanje kam bi on sam prišel in kaj bi dosegel.
mb81 6.9.2016, 20:38 Prijavi komentar
Tretjerazreden je predvsem selektor!!! Dajmo se kot pri rokometu in odbojki ozret po kaksnem ambicioznem, mladem kvalitetnem tujcu.
Marky 6.9.2016, 20:35 Prijavi komentar
Joj visca ne mi z nekimi fintami, če sem nepismen, ker si lepo napisal, da si želiš, da bi uspelo Katancu, da bi štajercem zaprl goflje, ko, da ga samo mi kurcamo, ti še tak sam ne veš kaj si napiso.
retep 6.9.2016, 20:33 Prijavi komentar
Pejo - Slovenija ni majhna, ne premajhna, ampak zafrustrirano škodoželjna do vsakega, ki....saj veste, kaj bi napisal !
retep 6.9.2016, 20:31 Prijavi komentar
Smejali ste se nekateri pajaci, ko smo svarili in napovedovali, da se nam bo še kako kolcalo po Matjažu Keku, ki pa je žal iz napačne regije in sredine....Imejte jo, (tako ) reprezentanco!
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE