Klemen Kos   5. oktober 2016
Slovenija ne bi mogla imeti slabših priprav na pomembni tekmi

Velika farsa

KOMENTAR: Mar res kdo verjame v to, da je Kevin Kampl pod pretvezo utrujenosti izpustil dve tekmi proti favoritoma skupine, ki bosta narekovali ritem celotnega kvalifikacijskega cikla?
SORODNE NOVICE
Prosinečki: Bosna in Hercegovi...
24.11.2017 | Mednarodni nogomet
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: 50 kvalifikacijskih bis...
17.11.2017 | Mednarodni nogomet
Znani bobni za žreb skupin
16.11.2017 | Mednarodni nogomet
Smeh s severa in solze z juga
15.11.2017 | Mednarodni nogomet
De Rossi zahteval Insigneja
14.11.2017 | Mednarodni nogomet
Kevin Kampl je v majici slovenske reprezentance odigral 24 tekem in dosegel dva zadetka. (foto: SPS)
Najprej k absurdnosti situacije. Kevin Kampl, zdrav, v trenažni opremi svojega kluba, preko SMS sporočil (!) selektorju sporoča, da je preutrujen (!), da bi lahko pomagal reprezentanci pred najtežjima domačima tekmama v kvalifikacijskem ciklu. Kdo lahko verjame, da nogometaš kot je Kevin Kampl, pojem energičnosti in ta hip najbrž edini vrhunski profesionalec, ki zaradi utrujenosti po približno šestih tednih nove sezone ni "v stanju" pomagati reprezentanci, ne bi želel nastopiti na tekmah proti udeleženkama evropskega prvenstva? Resno?

Seveda je pravi razlog bolj pametno iskati med vrsticami kot v povsem zavajajočem površinskem "piarju", ki skuša zgladiti razpoke, čeprav iz njih pušča z vseh strani. Kampl je navedel še nekaj dodatnih razlogov kot denimo nedavni zobobol, pa tudi veliko resnejše kot denimo spor s Katancem po tekmi z Litvo in ugotovitev, da želi klubu dajati prednost pred reprezentanco. Po drugi strani seveda pazi na to, da se ne bi zarekel s kakšno bolj radikalno izjavo, kakor očitno pazita tudi Katanec in tabor NZS, ki se obnašata tako, kot da bi bilo še najbolje, če bi se novica o Kamplovi odsotnosti znašla nekje na dnu relevantnosti. V smislu "ni najbolj okej, ampak bomo že rešili ko bo čas za to." Edini mikro očitek je bilo zaznati le tedaj, ko je Katanec izjavil, da še vedno čaka na Kamplov klic.

Reakcija Katanca je bila prav tako absurdna kot so bili absurdni Kamplovi razlogi za odsotnost, pri čemer je šel celo tako daleč, da je delno legitimiziral njegove razloge, "razumel" njegovo preobremenjenost – koliko je še nogometašev, ki na reprezentančne zbore v Evropi prihajajo z osmimi ali devetimi tekmami v nogah v istem obdobju?  - in znova zelo pazil, da bi celoten škandal izpadel čim bolj neškodljivo. Obnašanje vseh vpletenih je bilo v slogu mačke okoli vrele kaše, saj se nihče noče dotakniti ključnega in najbolj neprijetnega vprašanja – zakaj Kevina Kampla ni zraven.

Lahko torej le domnevamo. Pereča tematika je Kamplov igralni položaj, čeprav v Bayerju v vlogi centralnega vezista blesti in sodi med najboljše nogometaše nemškega prvenstva na tem igralnem mestu. Kampl je srčika in dinamo igre enega najboljših nemških klubov, zato je polemika o tem milo rečeno sama po sebi zelo nenavadna. Morda Kampla moti neambicioznost slovenske reprezentance, morda se v njej ne čuti vodja, čeprav se mu zdi ta vloga pisana na kožo, morda pa celo meni, da zaradi slabših predstav v reprezentanci – resnici na ljubo tudi Kampl že dolgo časa v reprezentanci ni odigral "poštene" tekme – škodi njegovemu naraščajočemu nogometnemu ugledu. Vsak od navedenih razlogov bi bil bolj legitimen kot domnevna utrujenost in prioretiziranje kluba in to v delu sezone, ki vendarle še ne odloča o ničemer. Kar je še toliko bolj absurdno upoštevajoč neštete Kamplove intervjuje in izjave o tem, kako bi malodane pešačil iz Nemčije, da bi zaigral v majici z državnim grbom …

Na NZS nikoli niso znali prav dobro ravnati s komunikacijskimi problemi v zvezi s ključnimi igralci, pa pri tem niti ni nujno, da je selektor Katanec. V preteklosti so bile težave z Robertom Korenom in Milivojem Novakovićem, ki sta se pa nista upokojila, pa nato šumi v komunikaciji med Katancem in Josipom Iličičem, da sploh ne omenjamo obupne komunikacije ob slovesu Samirja Handanovića, ki tako kot konec ognja med Severno in Južno Korejo nikoli ni bil uradno ratificiran. Ne s strani Handanovića, še manj s strani NZS. Sarma je čez noč tako rekoč preprosto izginil s scene.

V Kamplovem primeru je ključna sama posledica in sicer, da je Slovenija pred tekmama, po katerih bomo dobili odgovor na vprašanje, ali se Slovenija lahko vključi v boj za SP, izgubila ključnega igralca. Že to samo po sebi nikakor ne more v pozitivnem smislu vplivati na moralo v moštvu, nenazadnje pa je to tudi nadaljevanje oziroma nadgradnja nečesa, kar je bilo moč slutiti že v preteklosti. V reprezentanci so se dalj časa širile razpoke, zdaj pa je trhla lupina naposled in neustavljivo začela pokati. Do kdaj še?
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 52
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
franjoz 6.10.2016, 14:46 Prijavi komentar
Vsi pluvate Srečkota ste pozabili kaj je naredil za naš nogomet pa vidim da nimate pojma o nogomet pustite mu čas pa boste spet vsi veseli Slovenčki. Zdrahovič je tudi veliko naredo za Maribor.Zaj pa mu je v glavo stoplo in dela škodo ki se more.Take je trba nagnat dokler je še cajt. NEEEEEEEEEEEEEEE Kata nec
partito 6.10.2016, 12:56 Prijavi komentar
UNHOLY CULT pa Lamus..amater in bedak sta vaju naredila.Če ne gre brez raznoraznih žaljivk mi sploh ne pišita oz komentirata..
partito 6.10.2016, 12:53 Prijavi komentar
ne podpiram nikogar oz vsakogar ..Se sprijaznim z situacijo in navijam za celotno repko.. Kdorkoli bi igral in kdorkoli bi bil trener!! Katanec ,Kek,xxx, vse podpiram in navijam za Slovenijo...
NIK2009 6.10.2016, 10:48 Prijavi komentar
Vsi pluvate Srečkota ste pozabili kaj je naredil za naš nogomet pa vidim da nimate pojma o nogomet pustite mu čas pa boste spet vsi veseli Slovenčki.
tiktak 5.10.2016, 21:58 Prijavi komentar
de bo še kej nouga ane, ker ta katanc odjebi je pa že res zlajnan
tiktak 5.10.2016, 21:57 Prijavi komentar
http://www.nogomania.com/Evropske-Lige/Ekipa/Manchester-City/Novica/Pep-najbolj-vplivna-osebnost-v-nogometu.aspx evo, tuki ;)
tiktak 5.10.2016, 21:55 Prijavi komentar
Ko boste Katanca obdelal, pa hitro še na člank od Xavija pa Guardiole, kjer se odpira nova tema: Kdo je boljši? Messi ali Ronaldo?
garfild 5.10.2016, 18:24 Prijavi komentar
Kampl in Katanec imata ne enega temveč dva problema, vsak svojega. Kamplov problem je ta da bi rad igral na istem mestu kot v klubu tudi v reprezentanci. Tu pa nastopi Katančev problem. Če bi hotel ugoditi Kamplu bi mu moral priskrbeti soigralce podobnega kova kot jih ima v Bayerju. Žal pa večina slovenskih igralcev ni tega kova ( nivoja) in to je ključni problem trenutne operete v slovesnki reprezentanci, vprašanje pa kje in kako priskrbeti (vzgojiti) takšne igralce, to je paže vprašanje za nogometno stroko na NZS in doktorje nogometa.
Kavč Selektor 5.10.2016, 18:12 Prijavi komentar
pa katanec ne bi mogel voditi kluba niti v 1. snl..
FCB 5.10.2016, 16:49 Prijavi komentar
hehe sam res kot da bi piksi ali kak podoben napisal clanek :)
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE