Klemen Kos   17. marec 2017
Žan Majer in Matija Širok prvič med izbranci

Domžalska odskočna deska

Selektor slovenske reprezentance Srečko Katanec je v zadnjih 18 mesecih v izbrano vrsto imenoval kar šest nogometašev Domžal, upoštevajoč turnejo v Združenih arabskih emiratih pa jih preizkusil celo 12.
SORODNE NOVICE
Reprezentanca se poslavlja od ...
8.12.2017 | Slovenski nogomet
Slovenija v prvem bobnu lige C
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Šef organizacije SP Vitalij Mu...
6.12.2017 | Mednarodni nogomet
France Football: Oblak in Hand...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudi Zavrl: Prav je, da je sel...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Kavčič je logičen in hraber iz...
5.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Slovenski selektor Srečko Katanec je včeraj predstavil seznam kandidatov za nastop na izjemno pomembni kvalifikacijski tekmi proti Škotski, ki je bil zanimiv predvsem zaradi časovnice, saj je od zadnjega reprezentančnega druženja minilo že skoraj pol leta, kar je v nogometu zelo dolgo obdobje.

Katančev izbor, kot je že v navadi, ne uživa vsesplošnega konsenza. Na njem se navkljub dobri klubski formi in rednemu igranju nista znašla Željko Filipović (Mechelen) in Rajko Rotman (Kayserispor), ki sta v preteklosti že bila člana izbrane vrste. Njuna odsotnost še toliko bolj bode v oči zaradi statusa Reneja Krhina, Katančevega prvega izbranca na kočljivem položaju zadnjega zveznega igralca, ki je od zadnje reprezentančne akcije odigral le eno tekmo in sicer 21. januarja, ko je začel na prvenstveni tekmi proti Espanyolu. To je bil obenem tudi edini Krhinov nastop od oktobra lani, pri čemer v zadnjem času v svoji Granadi zaradi poškodb in konkurence v moštvu ne dobiva niti mesta na rezervni klopi. Selektor je prav tako spregledal bočna branilca Nejca Skubica in Bobana Jovića, ki sta v Turčiji v polnem pogonu, vnovič je daleč stran ostal nadarjeni Petar Stojanović, veliko polemik pa se je dvigovalo tudi ob "košarici" trenutno najbolj vročega igralca slovenskega državnega prvenstva Luke Zahovića, ki je v majici Maribora dosegel že 14 prvenstvenih zadetkov.

Reprezentančni seznam kaže na to, da je Katanec alternativi za "žrtvovane" Skubica, Joviča in pogojno rečeno Rotmana in Filipovića našel v Domžalah, ki so v zadnjem letu in pol postale odlična odskočna deska za uvrstitev v člansko reprezentanco. Premierno sta se na seznamu namreč znašla bočni branilec Matija Širok in vezist Žan Majer.

V 18 mesecih vpoklicanih kar šest iz Domžal
Srečko Katanec je v zadnjem letu dni in pol na reprezentančni zemljevid vpisal kar šest nogometašev Domžal. V letu 2015 so pod njegovo taktirko povabilo prejeli Nejc Vidmar, Nejc Skubic in Dejan Trajkovski, ki so dandanes že nekdanji člani domžalskega prvoligaša, saj so prestopili v Olimpijo, Konyaspor oziroma v Twente. Lani je premierni vpoklic in premierne članske reprezentančne minute dočakal Matic Črnic, danes že član hrvaške Rijeke, seznam pa dopolnjujeta že omenjena Širok in Majer.

Širok in Majer sta ob Mihi Zajcu, ki je vmes iz Olimpije prestopil v italijanski Empoli, edina nogometaša iz dolgega seznama igralcev na januarski neuradni turneji v Združenih arabskih emiratih, na kateri je Katanec preizkusil zgolj nogometaše iz slovenskega prvenstva. Tudi tedaj – pri tem je treba upoštevati, da Maribor svoje igralce ni pustil oditi na turnejo – so glavnino tvorili nogometaši Domžal, saj je kar tretjina vseh članov omenjene  zasedbe prihajala iz domžalskih vrst. Poleg Majerja in Široka so se Katancu dokazovali še Elvis Bratanović, Amedej Vetrih, Jure Matjašič, Miha Blažič, Jure Balkovec ter Slobodan Vuk, ki je vmes že zapustil Domžale.

V smislu prehajanja v izbrano vrsto Domžale v zadnjem času prav nič ne zaostajajo za Mariborom oziroma Olimpijo. V letu 2016 so bili v izbrano vrsto vpoklicani štirje nogometaši Olimpije (Rok Kronaveter, Miha Zajc, Nejc Vidmar in Antonio Delamea Mlinar) ter zgolj trije člani Maribora in sicer Milivoje Novaković, Aleks Pihler in Blaž Vrhovec.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 15
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
garfild 18.3.2017, 12:35 Prijavi komentar
legenda 123, če nisi opazil je izbor iglacev narejen po njihovih fizičnih proporcih ( odpasli so vsi "umetinki, vrabci in sidraši") ker se bo treba s škoti stepst in jih preskočit prej omenjeni tipi igralcev pa za takšno tekmo niso uporabni.
legenda 123 18.3.2017, 01:40 Prijavi komentar
Kaj pinus, maš jajca povedat kdo je? :) isti menedžer ki ne pride niti do table z napisom Maribor.
samo z glavico naprej! 17.3.2017, 22:56 Prijavi komentar
ničkolikokrat je ta katanec pokazal, da se nezna izražat zato je tazadnja afera z kamplom tako vsekala, ker to budalo enostavno nima tolko v glavi. zdaj nam je pojasnil, da sta zraven zaradi dobre atmosfere. kolko pokasira domžalam za uslugo.
pinus 17.3.2017, 21:38 Prijavi komentar
To mucalo od selektorja že dolgo drži v šahu določen meneger.Tolko o njegovem poštenju.....
10zvezdic 17.3.2017, 20:52 Prijavi komentar
Ne vem zakaj se čudite,V Slovenskem nogometu vse poteka tako, začne se že v mlajših selecijah po klubih, reprezentanca je vrhunec.Zadeve se vedno podmazujejo z denarjem, da lepše delujejo.
Ronnie_10 17.3.2017, 17:32 Prijavi komentar
Katanec posranec
miha12 17.3.2017, 16:27 Prijavi komentar
Kolko je znašala provizija?
Ibrakadabra 17.3.2017, 13:59 Prijavi komentar
NZS MAFIJA, Katanec lutka vseh lutk!!! Ta repka je ena velika žalost.
Baksuz 17.3.2017, 13:43 Prijavi komentar
Ma to je seznam vseh seznamov :P. Le kaj bi repka brez Jokića, Krhina.....Črnic ne zbere 5 min v Rijeki a je vpoklican, Krhin je nazadnje igral v kameni dobi, isto Jokić. Zajc je nezamenljiv v Empoliju....., tako da, Srečko, s tako ekipo ni strahu da ne bi osvojili Šmarne gore (Y)
legenda 123 17.3.2017, 13:28 Prijavi komentar
Izbor nima niti najmanjše logike. Na levem beku je ogromno boljših igralcev od vpoklicanih. Lahko bi rekli da je vpoklical 5,6,7 izbiro na levem beku. Kje ti je to logika. Debil žabarski nesposobni
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE