Klemen Kos   22. julij 2014
Mlada slovenska reprezentanca je ostala brez selektorja

Kavčič odhaja na Kitajsko

Dolgoletni selektor mlade slovenske reprezentance Tomaž Kavčič po šestih letih zaključuje svoje delo na Nogometni zvezi Slovenije. Trenersko pot bo nadaljeval na Kitajskem na klopi Qingdao Jonoona.
SORODNE NOVICE
Slovenija: Kdo bo kapetan?
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Video: Zajc zaključil izvrstno...
11.11.2018 | Slovenski nogomet
Kevin Kampl: Veliko besed, mal...
9.11.2018 | Slovenski nogomet
Benedejčič izbral za Bolgarijo...
8.11.2018 | Slovenski nogomet
Šporar zabija in se ogreva za ...
4.11.2018 | Slovenski nogomet
Žan Celar je zvezda pomladka R...
3.11.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič je nekaj mesecev pred iztekom pogodbe z Nogometno zvezo Slovenije sklenil svojo pot na klopi mlade izbrane vrste, katero je uspešno vodil kar šest let zapovrstjo. Šestdesetletni Kavčič je sprejel izziv iz daljne Kitajske, kjer je podpisal 18-mesečno pogodbo z drugoligašem Qingdao Jonoonom, ki je v lanski sezoni izpadel iz elitne kitajske divizije.

"Praktično čez noč se mi je ponudila priložnost za treniranje na Kitajskem. Odločitev ni bila lahka. Nogometni zvezi Slovenije, predsedniku Aleksandru Čeferinu, vsem zaposlenim, svojim sodelavcem v strokovnem vodstvu in igralcem se zahvaljujem za izjemno sodelovanje, ki je trajalo kar šest let, ter za podporo, ki sem jo imel za nemoteno delo," je za spletno stran NZS povedal Kavčič.

Kavčič je vodenje mlade reprezentance prevzel februarja leta 2008, najbližje uvrstitvi na evropsko prvenstvo pa je bil v prejšnjem kvalifikacijskem ciklu, ko je za las ostal brez uvrstitve na sklepni turnir. Mlado reprezentanco je vodil kar na 42 tekmah, na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki pa je bil tudi član strokovnega štaba članske izbrane vrste.

Kavčič je naslednji slovenski strateg, ki je v zadnjem času dobil priložnost za dokazovanje v tujini po Slaviši Stojanoviću (Crvena zvezda), Darku Milaniču (Sturm), Matjažu Keku (Rijeka) ter Marijanu Pušniku, ki trenutno vodi japonskega drugoligaša Avispo iz Fukuoke.

Nogometna zveza Slovenije bo morala poiskati novega selektorja mlade izbrane vrste, po naših informacijah pa naj bi bil eden glavnih favoritov za prevzem tega dela nekdanji slovenski reprezentant Primož Gliha.

 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 10
Starejši naprej | Novejši naprej
pinus 23.7.2014, 08:55 Prijavi komentar
Ha,sedaj bosta pa Ćefurin in Popović kakega svojga spravla na položaj,da se kalvarija nadaljuje...
sanchez 23.7.2014, 02:22 Prijavi komentar
Alo ti novinarček Kos, kar naprej potiskaš tega Gliho. Pred časom napis Gliha v NM, ja seveda ker je vračal oslugo za prihod v nk Krko še enmu nesposobnežu Rusu. Gliho in večino trenerjev vreprezentancah tam po KORUPTIVNIH linijah preko Čeferina, kateri v normalnem nogometu nima kaj iskat. Joj kaki troti Benedejčić(Popović), Jarc,Gliha,Kosić in tisti zelo glasniiz i.t.d. V Slov. je ogromno trenerjev kateri že imajo izkušnje, problem je da ne l"LIŽEJO RITI" tem skorumpiranim barabam katere so se zdrenjale na NZS....
bobek 22.7.2014, 21:43 Prijavi komentar
Kaj pa Robert Englaro?
vijolcni_bojevnik 22.7.2014, 18:05 Prijavi komentar
kavčič je super trener, @tomjaz more ti bit jasno da v u21 nikoli in nikdar nesme bit prioriteta rezultat. namen je vedno in povsod vzgajanje igralcev za A reprezentanco.
antony 22.7.2014, 17:29 Prijavi komentar
Vsi sposobni strokovnjaki, ki so v slo se otepajo nzs zaradi njihove politike in nekaterih okostnjakov ki so še zmeraj prisotni. Verjetno bo kak Gliha bo še mal pokasiral zraven
tomjaz 22.7.2014, 16:35 Prijavi komentar
da ne bo spet, kakšen podpovprečen trener zamenjal, Kavčič je ober, ampak pa zna tudi veliko tekem zapraviti, kot v zadnjih dveh ciklusih, predvem z prejšno generacijo je zapravil, proti Finski in zdajšnih je zapravil proti Estoniji in Danski, ki je imel že skoraj dobljeni tekmi, dvakrat vodili, eno celo 2-0 in igral remi...
servacij 22.7.2014, 13:31 Prijavi komentar
Ko vidim Gliho, Jermanisa in Jarca pri delu z mladimi reprezentanti mi je slabo... Jarc poleg tega, da vpoklice igralca za pivo v repko, je morda tudi rahlo vinjen na tekmah, ki jih vodi. Tudi o tem nihče ne govori in se o tem ne piše. Dajte mladim sposobne strokovnjake, ki poznajo moderne metode dela z mladimi, ne pa neke "dinozavre" in podkupljive pjancke. Predvsem pa je potrebno zagotoviti, da ne bodo na njih imeli vpliv razni managerji in alkohol! O vseh teh stvareh ze pticki civkajo a se nihče noče tej problematiki posvetiti, ker si je lažje zatiskati oči in ker je očitno tako majhna Slovenija, da že vsak vsakega pozna in ja na mores pisati resnice o nekomu ki ga poznas ce je le ta grda..
servacij 22.7.2014, 13:22 Prijavi komentar
Gliha in Jermanis trpata igralce v repko kateri placajo oziroma so od "pravega" managerja! Takim bi bilo potrebno prepovedati delo v sportu, predvsem pa z mladimi! Jermanis prodaja drese, igralce, je trener, pomocnik selektorja... Potem se sprasujemo zakaj ni napredka? Lahko urednistvo malo to preveri, ce je res da se Jermanis ukvarja s prodajo igralcev in z vsem ostalim in skupaj z Gliho malo cudno kadrujeta? Kdor se ukvarja s prodajo igralcev, ne bi smel biti trener, kaj sele selektor, KER NI ETIČNO IN JE MORALNO SPORNO!
fegićadrian 22.7.2014, 13:21 Prijavi komentar
Ni on za košarko....
legenda 22.7.2014, 13:05 Prijavi komentar
Hvala bogu. Sem se že ustrašil da gre v Olimpijo.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE