Uredništvo    2. december 2018
Odziv slovenskega selektorja Matjaža Keka po žrebu

Kek: Prepričan sem, da bomo šli na glavo!

Slovenski selektor Matjaž Kek je podal svoje mnenje po žrebu kvalifikacijske skupine za uvrstitev na Euro 2020 in izrazil prepričanje, da se lahko Slovenija enakovredno postavi po robu vsem tekmecem.
SORODNE NOVICE
Iličić: Če pride ponudba ...
23.2.2019 | Slovenski nogomet
Bezjak z dvema goloma prepreči...
17.2.2019 | Slovenski nogomet
Verbič rešil kožo Dinamu v Grč...
14.2.2019 | Slovenski nogomet
Mitrović v leto 2019 krenil z ...
9.2.2019 | Slovenski nogomet
Kolekcija Exhibit – najboljša ...
4.2.2019 | Slovenski nogomet
Zajc je atipičen nakup kluba v...
1.2.2019 | Slovenski nogomet
(foto: pigac.si)
Slovenski selektor Matjaž Kek je opravil prvo "dolžnost", odkar je pred dnevi drugič sedel na klop slovenske reprezentance. V Dublinu je izvedel imena nasprotnikov v kvalifikacijah za uvrstitev na Euro 2020, prevladujoče mnenje v Sloveniji pa je, da je imela Slovenija pri žrebu precej sreče. Kek o sreči ni govoril, a obenem priznal, da se Slovenija lahko postavi po robu tudi tekmecem iz močnejših bobnov.

"Žreb kot žreb. Lahko bi bilo težje, ni pa lahko. Skupina je zanimiva, nosi ogromno vprašajev, predvsem pa gre za skupino s šestimi ekipami, kjer na prvi pogled po zadnjih rezultatih Poljska in Avstrija štrlita ven. Ampak tu je tudi Izrael, pa tudi reprezentanci za nami, Makedonija in Latvija, sta tekmeci, na kateri se moraš pripraviti," je za STA povedal Kek, in dodal.

"Nikogar pa se ne smemo bati, ker sem prepričan, da lahko Slovenija igra proti vsakomur."


Kek, ki na evropskem prvenstvu v svoji trenerski karieri še ni sodeloval, napoveduje Slovenijo, ki bo šla "na glavo" in bo za slehernega nasprotnika trd tekmec.

"Liga narodov je dala nekaj odgovorov in vztrajam pri tem, da ni vse tako slabo, kot bi kdo želel prikazati. Ni pa to lahka skupina in ni skupina, v kateri bi lahko razmišljali o marsičem. Če nisi pripravljen, osredotočen, če ne igrajo najboljši, potem ima Slovenija lahko težave tudi z Makedonijo in Latvijo. Prepričan pa sem, da bomo 'šli na glavo' in da bomo v teh tekmah trd tekmec in bomo poskušali pokazati vso kakovost,"
je povedal  Kek.

 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE