Uredništvo    28. marec 2017
Uradno stališče kluba z Mladinske

Maribor: Selektor, več spoštovanja!

Po porazu slovenske reprezentance na Škotskem so se v poplavi mnenj zdaj oglasili tudi pri NK Maribor. Selektorju svetujejo, naj domačo ligo in slovenski nogomet začne nekoliko bolj spoštovati.
SORODNE NOVICE
Reprezentanca se poslavlja od ...
8.12.2017 | Slovenski nogomet
Slovenija v prvem bobnu lige C
7.12.2017 | Slovenski nogomet
France Football: Oblak in Hand...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudi Zavrl: Prav je, da je sel...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Kavčič je logičen in hraber iz...
5.12.2017 | Slovenski nogomet
Kavčič bo debitiral proti Avst...
4.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Objavo s spletne strani NK Maribor objavljamo v celoti.

"Tema Glasgow, z dogodki pred, med in po tekmi, še odmeva. Ker smo s strani predstavnikov medijev dobili več vprašanj oz. prošenj po odzivu iz NK Maribor, smo se odločili posredovati odgovor s klubskim stališčem v tej obliki. V dobrobit slovenskega nogometa. Ne s kritiko zaradi kritike, ampak le z argumenti.

Ob neprekinjenem podcenjevanju slovenskega klubskega nogometa in vseh, ki delujemo v domačem prostoru, je težko ostati miren. Podobni občutki so se ob početju selektorja članske reprezentance že porajali tudi v preteklosti, vendar se pri nas izražanje mnenja – četudi je najbolj dobronamerno in strokovno utemeljeno – včasih sprejema na napačen način.

Zgodba o nespoštljivem odnosu do slovenskega nogometa in domačega ligaškega tekmovanja ni nova. Traja že več let, žal pa se ne spreminja. Kljub več kot očitnim dokazom, da je nepravična. O začudenju predstavnikov tujih klubov, kako je mogoče, da iz ekipe, ki se uvrsti v skupinski del Lige prvakov ali prezimi v Ligi Europa, nihče ne igra za državno izbrano vrsto, v tem dopisu ne želimo. Je pa zadnji primer kvalifikacijske tekme slovenske reprezentance na Škotskem znova odprl številna pereča vprašanja.

NK Maribor je bil doslej po žrebu za evropske pokale pogosto soočen s številnimi zahtevnimi preizkušnjami, visokimi ovirami, a se nikdar ni vnaprej predal. Ne glede na razlike v finančni moči klubov ali tržni vrednosti posameznikov se je vedno šlo pogumno v tekmo z mislijo, naj odloči o zmagovalcu boj enajstih proti enajstim na igrišču. NK Maribor je kot predstavnik Slovenije v evropskem pokalnem tekmovanju od leta 2010 do lanskega poletja štirikrat igral tudi proti škotskim klubom. In si štirikrat priigral napredovanje. Izločili smo Celtic, Glasgow Rangers, Hibernian in v letošnji sezoni še Aberdeen. Pri razmerju 4/4 je težko govoriti o naključju. Prav tako ne gre prezreti spoznanja, da je v nedeljo v Glasgowu za Škotsko igralo 6 nogometašev Celtica, kluba, ki mu je predstavnik slovenske lige zaprl vrata Lige prvakov.

Pozitivnih izkušenj s škotskim nogometom nam v Sloveniji ne manjka, a s tem sestavkom ne želimo govoriti o dosežkih enega kluba. Ta liga nima le igralcev, ki so konkurenčni. Od kod so sodniki, ki sodijo tudi v Ligi prvakov, Ligi Europa ali na reprezentančnih tekmah najvišjega ranga? Ne samo sodijo, ampak svoje delo opravljajo odlično. Do te mere, da so vedno znova delegirani za naslednje preizkušnje in se uvrščajo tudi v ožji krog kandidatov za zaključne obračune posameznih tekmovanj. Poniževanje akterjev na domačih igriščih je tudi izničevanja truda vseh, ki so v različnih vlogah pomemben del mednarodne nogometne družine.

A smo res tako slabi? Je tuje res toliko boljše od domačega? Veliko je razlogov, da ni… Mar niso skoraj vsi igralci, ki jih selektor uvršča na svoj seznam izbrancev in naj bi veljali za edine dorasli igranju kvalifikacijskih reprezentančnih tekem, zrasli na slovenskih igriščih?

Spoštovani selektor, ne zahtevamo veliko. Samo malo več spoštovanja. Predvsem pa več zaupanja. Če želite biti spoštovani, je treba spoštovati."


Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 73
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
ChampionsLeague12 31.3.2017, 02:37 Prijavi komentar
v Angliji igrajo večino Arsenalovih igralcev ki pa so za en drek .. in nenatančni .. Bayern jih je nahranil do naslednje zime ..
ChampionsLeague12 31.3.2017, 02:35 Prijavi komentar
sej ne rabimo tok skrbet .. sm mal pogledal kake tekme bodo pa točke mal zračunal pa misim da imamo zelo lahke nasprotnike .. angleži so tok močni kot kaki rusi takrat drgač pa ni neki težkih tekem .. če bodo zmage do zdj nam svetovno ne uide. itak bodo slovaki vsaj 3x še zgubili ali igrali izenačeno .. js mislim da ne bo tok hudo .. bil je pač slab dan in js si mislim da upanje umre zadnje in da še bomo videli svetovn prevenstvo .. smo že bili v istem položaju pa smo tut na koncu nekot prišli v kvalifikacije .. mal me pa motijo Angleži ker jih fifa pa Uefa mal naprej vedno tišči pa tut če jim ne gre dobro .. režiserji tekem so itak bli vedno sodniki ..
ChampionsLeague12 31.3.2017, 02:26 Prijavi komentar
kdaj bomo lahko v reprezentanci videli tudi naše igralce "slovence" ? želimo domače "z"dežele"
samo z glavico naprej! 30.3.2017, 23:19 Prijavi komentar
madzar ti je mamo karo. to je najboljše, kar ste po letih frustracij ven spravli? odkar smo še z vlakom hodli na derbije, kjer smo po nesteto sprozenih zasilnih zavorah porabli vse zaloge tak da smo jezno žejni prispeli na kolodvor in ko se je vlak še vstavljal so eni neučakano vlekli vrata narazen, ko so videli zmajčeke. vedno se jim je mudilo, takrat pa še posebej. kak smo vam rekli?
pejo2310 29.3.2017, 16:25 Prijavi komentar
Deko89 kdaj bi pa imel priprave ....iz torka na sredo al bi kr mesec dni dal....to ni klub...Eler,Janza?? resno? LOL
ECking 29.3.2017, 08:33 Prijavi komentar
Tukaj se pa kar strinjam z Madzari!!!! pomojem prvic da smo Slovenceljni in Madzari na isti ladji haha :D
Deko89 28.3.2017, 23:33 Prijavi komentar
Oblak, Belec, Sorčan, Kotnik, Šme, Mevlja, Mitrovič, Samardžič, Balkovec, Sikosek, Kranjc, Trajkovski, Janža, Cesar, Aljaž Struna, Krhin, Kampl, Vršič, Pihler, Filiovič, Rotman, Kurtič, Birsa, Kronaveter, Iličić, Zahovič, Verbič, Bezjak, Berič, Patrik Eler, Pučko in še bi se našlo za nacionalni boben iz katerega bi z dobrimi pripravami in pravilnim vodenjem lahko naredili zelo homogeno ekipo (mladost + izkušnje) ampak problem je samo trener, ki že v tekmo vstopa z belo zastavo.
Ibrakadabra 28.3.2017, 22:52 Prijavi komentar
Lepo in realno napisano a kaj ko to ljudi na zvezi nikakor ne zanima, vztrajajo pri svojem in žanjejo neuspehe, že s tem da podpirajo selektorja, ki žanje neuspeh za neuspehom je vse kristalno jasno, do nadaljnega ne gledam več tekem slovenske reprezentance, ker sem razočaran da nogometu v Sloveniji krojijo usodo nesposobni ljudje ali ljudje, ki ne vidijo dalje od svojega nosu!
legenda 123 28.3.2017, 22:12 Prijavi komentar
Zdj je že Češka liga na ravni slovenske za debilkota. Maribor se je mogu vmešat zaradi hudega podcenjevanja njihovih igralcev in ker jih je tujina začela spraševati kaj se dogaja. To da žabarski debili boste vedno podpirali nesposobneža je jasno tako Zahotu kot celotnemu klubu. So pa morali dat vn izjavo ker to sovraštvo da MAribora je patetično
MC 28.3.2017, 21:58 Prijavi komentar
Ma nvm no, sicer vse kar pise je res, ampak mislim da se klub ne rabi vpletat v reprezentanco... Itak Katanec podcenjuje celo ligo, ne rabi se Maribor zdaj izpostavljat prevec, selektor si tako ne da dopovedat, pa neke nepotrebne razprtije se vnasa; tu res ne rabimo delitev na Lj in Mb in ostale...
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE