Uredništvo    9. oktober 2017
Spregovoril je prvi mož NZS

Ni dogovora s Kavčičem

Predsednik NZS Radenko Mijatović v iskanju novega selektorja pušča odprte vse možnosti. Zanikal je dogovor s Tomažem Kavčičem, a istočasno priznal, da je resen kandidat za prevzem vodenja izbrane vrste.
SORODNE NOVICE
Kenan Bajrić bi lahko igral za...
17.12.2017 | Slovenski nogomet
Športnik leta: Jan Oblak na če...
13.12.2017 | Slovenski nogomet
Reprezentanca se poslavlja od ...
8.12.2017 | Slovenski nogomet
Slovenija v prvem bobnu lige C
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Šef organizacije SP Vitalij Mu...
6.12.2017 | Mednarodni nogomet
France Football: Oblak in Hand...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: /)
Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović je gostoval v televizijski oddaji na nacionalni televiziji in spregovoril o ta hip najbolj vroči športni tematiki v Sloveniji - kdo bo na položaju selektorja izbrane vrste nasledil Srečka Katanca.

Katanec je na včerajšnji tiskovni konferenci razkril, da je bil dogovor s prejšnjim predsednikom Aleksandrom Čeferinom takšen, da bo v primeru njegovega odhoda za vajeti poprijel nekdanji selektor mlade reprezentance Tomaž Kavčič. Mijatović je v oddaji to zanikal, a istočasno priznal, da je Kavčič kakovosten in resen kandidat.

"Logično, da predlagaš, da pomočnik prevzame tvoje mesto. S tem predlogom sprva nisem bil seznanjem, šele kasneje mi je Katanec povedal, da bi bilo primerno, da Kavčič prevzame to mesto. Javnost pričakuje preudarno ukrepanje pri izbiri selektorja. Ne bežim od odgovornosti, vsekakor pa je tudi Tomaž Kavčič primeren kandidat. Je korektna oseba, strokovna, zelo dobro je vodil mlado reprezentanco in veliko reprezentantov je šlo skozi njegov trenažni proces. Zadeva je odprta, treba se bo pogovoriti s kandidati," je povedal Mijatovič.

Mijatović se je v nadaljevanju pogovora dotaknil tudi ostalih kandidatov. Matjaž Kek je po njegovih besedah sodeč "glede na rezultate nedvomno primeren kandidat", ne izključuje pa prihoda tujega stratega, a le ob predpostavki, da za zvezo ne bo predrag.

"Slovenijo je na vsa tri največja tekmovanja pripeljal domač selektor, kar kaže, da imamo strokovnjake. A če gre za primerno osebo, ne vidim težav v tujcu,"
je povedal Mijatović, ki meni, da Katanec za seboj pušča zelo dobro reprezentanco.

"Reprezentanca, ki jo je zapustil, je zelo dobra. Opravil je menjavo generacij. Naslednik bo imel dobro osnovo, v 80 odstotkih selekcionirano ekipo, relativno mlado in verjamem, da se bo z novim selektorjem uvrstila že na naslednje evropsko prvenstvo."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 12
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
johny 10.10.2017, 12:56 Prijavi komentar
Kake ponudbe, da te kakat... Šimunđa, Okčić,,Srebrnič,pa ta moja generacijaElsner celo oni nepismen domišljavec rozman... malo se sramujte svojemu neznanju! Celo Prosinečki, kateri je do sedaj treniral kaj pač je samo na veliko ime iz igralskih časev, drugače petorazreden trener iz prve roke informacije. Zapit,zakajen in debel od....
Dinho8O 10.10.2017, 12:35 Prijavi komentar
Baje imamo s prosinečkim dogovor :) Super, če je res!
real_en 10.10.2017, 12:11 Prijavi komentar
Vse zmenjeno. Srečko je samo navrgel, da (počasi) pripravi nogometno javnost...
float like a butterfly sting like a bee 10.10.2017, 11:12 Prijavi komentar
Zgleda, da bo Prosinecki selektor. Če bo to res, sm zadovoljen! Bomo videli, najprej naj bo 100% potrjeno
nananananananana 10.10.2017, 11:09 Prijavi komentar
Kdo Piksi? Meskić? Real_ist?
G.O.A.T 10.10.2017, 08:13 Prijavi komentar
žalostno, če je kavčič naša najboljša izbira... še je upanje tudi za vas iz portala...vsak je v igri
joze10 10.10.2017, 07:54 Prijavi komentar
lepo vas prosim Šimundžo,Okčiča 2 znalca ,ki sta že velik naredla,ž Edini primeren je Kek, samo se mi zdi , da se nebi spet dal Ljubljanskemu lobiju da ga pol jebejo,,,,Čudn da še ker Oblaka ni predlagal..Pa PREDSEDNIK ZVEZE KI NA POL SLOVENSK GOVORI
baltazar 10.10.2017, 07:09 Prijavi komentar
KAVČIČ ?? ME LAHKO PROSIM SPOMNITE KAJ JE KAVČIČ TRENIRAL ? GROSUPLJE ? POTEM JE BIL NASTAVLJEN ZA U-21 . SE JE TAM SKRIVAL. ŠEL NEKAM NA KITAJSKO? PA KDO TU KOGA J.... DAJTE TRENERJE KI SE NISO SKRIVALI IN VSEENO NEKAJ VELJAJO V TEM PROSTORU : MILANIĆ -ŠIMUNĐA-SREBRNIČ - OKČIČ. to so trenerji ki so vsaj nekaj naredili v slo nogometu . lp
sanchez 9.10.2017, 23:47 Prijavi komentar
NUJNO OBVESTILO; SPOŠTOVANI ( G VIR) NUJNO VZAMI TABLETKO; OPR: DVE VZEMI PA PROSIM ZELO HITRO:
Shackler 9.10.2017, 23:19 Prijavi komentar
Popravek. Butalci smo mi, ki to prenašamo...
<< < | 1 | 2 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE