Klemen Kos   11. junij 2017
Odmevi iz slovenskega tabora

Ni lahko soigralca pospremiti v pokoj

Slovenska reprezentanta Jan Oblak in Jasmin Kurtić sta po tekmi proti Malti izrazila obžalovanje nad slovesom Milivoja Novakovića ter mu zaželela čim več uspeha na nadaljnji življenjski poti.
SORODNE NOVICE
Šalji U19, Čehu U17, Jarcu pa ...
18.1.2018 | Slovenski nogomet
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčiču bosta pomagala Englaro...
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar in Jokić odprla Bazo
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar govoril s selektorjem, a...
8.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Slovenija je proti Malti vknjižila pomembne tri točke in še naprej o svoji usodi v kvalifikacijah za uvrstitev na svetovno prvenstvo odloča sama, sinočnji obračun v Stožicah pa je bil kljub temu povsem v senci slovesa drugega najboljšega strelca v zgodovini slovenske reprezentance Milivoja Novakovića, ki se je na najboljši možen način - z golom, ki je potrdil slovensko zmago - poslovil od reprezentance in nogometa.

"Nova se je poslovil v velikem slogu in tako kot najbolje zna - z golom. Imel je fantastično kariero. Ni lahko videti, ko nekdo konča dolgo kariero. V klubu smo imeli pred kratkim takšno situacijo s Tiagom, danes pa še z Novo in ni lahko. Upam, da bo tudi po koncu kariere tako uspešen kot je bil v nogometu,"
je povedal prvi zvezdnik slovenske reprezentance Jan Oblak, ki se je dotaknil tudi slovenskih možnosti v bitki za Rusijo.

"Osvojili smo pomembne točke. Imeli smo veliko priložnosti, a žal žoga ni hotela v gol. Z zmago smo lahko zadovoljni, z realizacijo pa ne preveč. Še vedno smo v igri. Vsaka naslednja tekma bo težka in upam, da se bomo prikazali v pravi luči, prišli na želeno drugo mesto in se preko dodatnih kvalifikacij uvrstili na svetovno prvenstvo."


Novina odločitev nas je razočarala

Vezist Atalante Jasmin Kurtić je Novakoviću ob slovesu prav tako namenil veliko besed zahvale.

"Bil je veliko ime slovenske reprezentance in velik nogometaš. Za nas je bil človek na in izven igrišč. Njemu in njegovi družini želim vso srečo na nadaljnji poti. Mi mu bomo vedno na voljo in vedno nas lahko obišče, ko bo imel čas,"
je povedal Kurtić, in razkril, da so bile geste reprezentantov ob koncu tekme povsem spontane,. "Bilo je spontano. Bilo smo razočarani nad njegovo odločitvijo, a smo profesionalci  in smo tako to tudi sprejeli. Želimo mu vse najboljše."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE