Uredništvo    11. junij 2017
Milivoje Novaković ob svojem slovesu od nogometnih igrišč

Prvi sem se normalno poslovil

Milivoje Novaković si lepšega slovesa od reprezentance in profesionalne igralske kariere ne bi mogel želeti. Poudaril je ponos, da je prvi reprezentant, ki se je ustrezno poslovil in ni odšel skozi zadnja vrata.
SORODNE NOVICE
Reprezentanca se poslavlja od ...
8.12.2017 | Slovenski nogomet
Slovenija v prvem bobnu lige C
7.12.2017 | Slovenski nogomet
Šef organizacije SP Vitalij Mu...
6.12.2017 | Mednarodni nogomet
France Football: Oblak in Hand...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudi Zavrl: Prav je, da je sel...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Kavčič je logičen in hraber iz...
5.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Stožice so včeraj spremljale slovo drugega najboljšega strelca v zgodovini slovenske izbrane vrste. Milivoje Novaković se je namreč odločil, da bo končal svojo nogometno kariero, to pa je storil na kvalifikacijski tekmi proti Malti, ki jo je Slovenija dobila z izidom 2:0. Zadela sta Josip Iličić in Milivoje Novaković. Slednji je bil že pred začetkom tekme nagrajen z aplavzom občinstva in spominskim dresom Nogometne zveze Slovenije (NZS). Po tekmi, ki jo je naša reprezentanca dobila, pa so soigralci Novakoviću pripravili špalir, 38-letni napadalec pa se je nato še zadnjič zahvalil vsem, ki so ga spremljali na njegovi športni poti. Po fotografiranju s soigralci je Novaković stopil pred mikrofone in poudaril, da je ponosen, ker je kariero uspel skleniti na, kot je dejal, normalen način. Za razliko od denimo Samirja Handanovića, Roberta Korena in še nekaterih, ki so odšli tiho, brez ustreznega pozdrava. 

"Lepo slovo. Pomembna zmaga za Slovenijo, smo tam, kjer si želimo biti. Hvala vsem navijačem, ki so me podpirali, soigralcem in nogometni zvezi za te lepe trenutke. V čast mi je bilo. Pa tudi prvi sem, ki sem se normalno poslovil od reprezentance. Upam, da se bodo v bodoče tako poslavljali tudi ostali zaslužni igralci za menoj."

Ko je v drugem polčasu vstopil na igrišče, je Novaković izžareval veliko željo. Prizadeval si je doseči svoj 32. reprezentančni gol in ga tudi dosegel.

"Je najbolj čustven zadetek, je pa to plod dela. Danes se je vse poklopilo. Mogoče sem malce jezen, da nisem igral od prve minute, toda tako pač je. Lepo je zadeti. Vidim, da so igralci igrali name. Imam še vedno golgeterski instinkt, imel sem priložnosti."

O podrobnostih poslavljanja v garderobi, Novaković ni želel govoriti. Dejal je, da je njegova glava zaradi vse čustev preprosto preveč polna. Zato tudi ni nadaljeval pogovora v smeri, kaj in kako naprej. Brez nogometne žoge v nogah namreč doslej ni znal živeti, zdaj bo, vsaj v smislu, da je ne bo več brcal profesionalni, to moral. 

"Moja zgodba je končana. Reprezentanci želim vse najboljše v kvalifikacijah, fante bom podpiral. Emocije so prevelike, da bi govoril. Slovo je bilo zelo težko. Potrebujem nekaj časa."
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE