Uredništvo    16. december 2016
Radenko Mijatović je zaenkrat še skeptičen glede regionalne lige

Regionalna liga? Ne še

Novi predsednik Nogometne zveze Slovenije (NZS) Radenko Mijatović je do regionalne lige zadržan. Meni namreč, da slednja v tem trenutku še ni izvedljiva. Problematični so že lokalni derbiji.
SORODNE NOVICE
Bravo na gostovanju v Lendavi
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Maribor v Celje po plus šest
25.11.2017 | Slovenski nogomet
Stefan Savić: Proti Krškemu pr...
24.11.2017 | Slovenski nogomet
Kazen Olimpiji za skandiranje ...
22.11.2017 | Slovenski nogomet
Če ne bo Kavčič, bo presenečen...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
Video: Trifković s prostega st...
20.11.2017 | Slovenski nogomet
(foto: Nogomania)
Po včerajšnji prepričljivi izvolitvi na funkcijo predsednika Nogometne zveze Slovenije (NZS) je Radenko Mijatović gostoval na RTV Slovenija, natančneje v večerni oddaji Odmevi. Odgovarjal je na vprašanja glede kampanje, domnevnega sodniškega lobija in podobno. 

"Nogometno področje je podpiralo mojo kandidaturo in glede na to podporo sem pričakoval izvolitev. V kampanji nisem napadal nikogar, vztrajal sem, da jo peljemo v nogometnem svetu. Se pa je dogajalo marsikaj neprimernega. Koliko škode je bilo storjeno, bomo še videli. Nogomet ostaja na visoki ravni, zdaj moramo to nadgrajevati," je med drugim povedal dosedanji podpredsednik in vršilec dolžnosti predsednika, odslej pa "polnopravni" predsednik najmočnejše panožne športne organizacije pri nas. 

Mijatović je odgovoril tudi na očitke, da se vidni člani sodniške organizacije (na čelu z Vladom Šajnom) v zasebnem poslu ukvarjajo s kopico podjetij za posojanje denarja po visokih obrestnih merah.

"Slovenska nogometna zveza in njena sodniška organizacija sta eni najbolj cenjenih v Evropi. V Ligi prvakov imamo tri sodnike, kar kaže na kakovost dela. Sojenje v Sloveniji je dobro. Treba pa je ločiti med sodniško zvezo in zasebnimi posli. To so povsem drugi procesi."

Mijatović se je dotaknil tudi Ivana Simiča (sicer ne poimensko), ki je v medije plasiral informacije o nečednih poslih v času kampanje, nato pa iz nje izstopil.

"Res je, da ta funkcija ni plačana, je pa častna in to ni kar tako. Če se ne bi vmešali določeni kandidati, ki so pomen te funkcije vzeli preveč osebno, potem ta kampanja ne bi bila takšna."

Eno od področij, s katerimi se bo moral Mijatović s sodelavci v bodoče ukvarjati, je regionalna liga. Ideja o njeni ustanovitvi je vse bolj aktualna in menda tudi realna, čeprav je Mijatović skeptik.

"Mogoče je. Trenutno sicer še ne. Zadeva še ni zrela. Glede na dogodke, tudi vojne in ko pogledamo lokalne derbije znotraj držav, vidimo, da je zelo težko zagotoviti ustrezne pogoje, da se takšna liga igra. V bližnji prihodnosti ni realna."
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 3
Starejši naprej | Novejši naprej
miha12 16.12.2016, 19:38 Prijavi komentar
A že zna slovensko al ste rabli prevajalca?
meko123 16.12.2016, 17:57 Prijavi komentar
koje jajare frend... pa normalno da ti regionalna liga ni uredu, tam sodniki nebodo marionte ;)
Gigiinjo 16.12.2016, 10:35 Prijavi komentar
torej sodniška mafija bo dalje harala po prvenstvu
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE