Miran Zore   6. december 2017
Nekdanji predsednik NZS pozdravlja izbor Tomaža Kavčiča za novega selektorja

Rudi Zavrl: Prav je, da je selektor Kavčič

Z izjemo Slaviše Stojanovića je Rudi Zavrl tako ali drugače v "sistem" slovenskih nogometnih reprezentanc vpeljal vse dosedanje selektorje. Tudi novega. Tomaž Kavčič je po njegovem mnenju logična izbira.
SORODNE NOVICE
Benedejčič: Slovenija si ne up...
16.11.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija je klavrno sestopila...
16.11.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija igra za golo prežive...
16.11.2018 | Slovenski nogomet
Tudi brez Mitroviča, kapetan b...
15.11.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija: Kdo bo kapetan?
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Brečko: Igralci, ki niso preda...
13.11.2018 | Slovenski nogomet
Rudi Zavrl je bil tisti, ki je Tomaža Kavčiča izbral za selektorja mlade reprezentance. (foto: SPS)
Rudi Zavrl že vrsto let ne vodi več Nogometne zveze Slovenije (NZS), vendar slednja še vedno temelji in eksistira na njegovi zapuščini. Tako ne more biti nobeno naključje, da je še do današnjega dne slovenska reprezentanca imela le enega selektorja članske reprezentance, ki ga ni izbral oziroma našel prav Zavrl. Edina izjema je bil prvi izbor Aleksandra Čeferina - Slaviša Stojanović. Tudi novi selektor slovenske reprezentance Tomaž Kavčič je, povedano poenostavljeno, "Zavrlov kader". Prav bivši predsednik NZS ga je namreč leta 2008 imenoval za selektorja mlade reprezentance, Kavčič pa je to delo opravljal dobro leto, praktično vselej v sinergiji s člansko reprezentanco oziroma njenim selektorjem. 

Kavčič je po Zavrlovem mnenju zato dobra izbira.

"Zame je logična izbira. Vedno sem zagovarjal stališče, da Slovenijo vodi domača stroka. Mislim, da je v danem trenutku prav, da je Tomaž Kavčič dobil to priložnost. Čas bo pa seveda pokazal, če bo uspešen. Sam sem selektorje vedno izbiral tako, da sem imel več kandidatov, izbiral sem jih po njihovih karakteristikah. Potem pa sem šel po metodi izločanja, plusi in minusi. Če se spomnim imenovanja Tomaža Kavčiča za selektorja mlade reprezentance, mi na misel pade to, da mi je bilo všeč, kako sta recimo Livar in Bela krajina začela igrati, ko ju je prevzel," pravi Zavrl. 

Argumenti za so po Zavrlovem mnenju nesporni.

"Tomaž je šel skozi selekcije, vodil je mlado reprezentanco. Bil je s člansko reprezentanco na svetovnem prvenstvu v Južni Afriki, bil je v štabu Srečka Katanca. Se pravi, da pozna okolje. Seveda garancij v tem poslu ni. Je pa Tomaž tudi prava osebnost, je v redu človek. Umirjen, profesionalen. Ima vse predispozicije. Spomnite se Matjaža Keka in njegovih začetkov. Prišel je iz reprezentance U17, iz Maribora so ga odslovili. Podobno je bilo takrat s Srečkom Katancem. Vedeti je treba, da je to delo specifično. Časa ni, treningov je malo. Pomembno je, kakšen je selektor, kakšna je igra in kako močna je motivacija celotnega kolektiva."

Tomaž Kavčič je predsedniku NZS Radenku Mijatoviću precej olajšal delo, saj je sam javno izjavil, da je cilj uvrstitev na evropsko prvenstvo leta 2020. Zavrl je prepričan, da si je konkretne cilje treba postaviti. 

"Cilj mora biti vedno postavljen. Ta tekmovanja dandanes so takšna, da se je nanje možno uvrstiti. To smo v preteklosti dokazali, saj smo igrali na treh velikih turnirjih, dvakrat pa smo bili blizu, saj smo igrali v dodatnih kvalifikacijah. Legitimno je pričakovati, da se bomo na velika tekmovanja uvrščali tudi v bodoče."

Zavrl se je dotaknil tudi precej pereče teme iz zadnjih kvalifikacij. Težave s Kevinom Kamplom so namreč močno zaznamovale Srečka Katanca, ki je nogometaša Leipziga "ohladil" tako, da ga ni več klical. Zavrl se v tem primeru, Kavčič se bo s Kamplom še pogovoril, postavlja odločno na stran selektorja. 

"Vedno zagovarjam selektorja. Njegova je prva in zadnja. Težav s Kevinom Kamplom ni bilo, težava je bil Kevin Kampl sam. Ne more igralec reči, kje bo igral. Vprašanje je samo, če želi igrati ali ne. Ta popuščanja, kompromisi, na dolgi rok se to nikoli ne konča dobro."
 
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 8
Starejši naprej | Novejši naprej
stromboli 7.12.2017, 00:13 Prijavi komentar
Pujči - stric iz ozadja, prosimo, da v lastno korist obmolkneš!
spurs 6.12.2017, 12:32 Prijavi komentar
Rudi tele nesposobno gnilo , si korenine pognal na NZS . Koga briga kaj ti misliš
DIDI1 6.12.2017, 11:35 Prijavi komentar
parazitov iz prejšnjega stoletja z partijsko knjižico se svet ne bo nikdar rešil!!!prej bodo zmanjkali severni medvedi.. aja,sem slišal,da eden vodi olimpiski komite..
Panda. 6.12.2017, 10:19 Prijavi komentar
Smrda: Sej veš kako to gre, Cerar bo počaku da vidi če se uvrstimo kam, pol se bo pa pokazu z zastavico v rokah :D
UNHOLY CULT 6.12.2017, 09:53 Prijavi komentar
glih mnenje tega lopova starega me zanima,ta je predolgo kradel na nzs
Smrda 6.12.2017, 09:52 Prijavi komentar
Ma ja, najboljš da še Cmerar pa Jajo pa Barbika povejo, kak je Kavčič super izbira... Tak zgleda, ko da se vsi opravičujejo, da so zbral Kavčiča za selektorja, no... Sam, da se ne bojo pol vsi poskril, ko bo treba prevzet odgovornost pa priznat, da so zajebal
miha12 6.12.2017, 09:21 Prijavi komentar
"Rudi Zavrl že vrsto let ne vodi več Nogometne zveze Slovenije (NZS)" Potem pa svizec zavije čokolado v folijo....
sammy13 6.12.2017, 09:09 Prijavi komentar
Če kdo, je pa ta pizda stric iz ozadja.
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE