Uredništvo    16. marec 2017
Katanec ob razkritju reprezentančnega seznama

S Škoti nas čaka specifična tekma

Potem ko je selektor Katanec opoldan razkril seznam reprezentantov za kvalifikacijsko tekmo proti Škotski, je na tiskovni konferenci odgovarjal na novinarska vprašanja. V Glasgowu pričakuje izjemno trdo tekmo z veliko zračnimi dvoboji in visokim tempom.
SORODNE NOVICE
Reprezentanca se poslavlja od ...
8.12.2017 | Slovenski nogomet
Slovenija v prvem bobnu lige C
7.12.2017 | Slovenski nogomet
France Football: Oblak in Hand...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Rudi Zavrl: Prav je, da je sel...
6.12.2017 | Slovenski nogomet
Kavčič je logičen in hraber iz...
5.12.2017 | Slovenski nogomet
Kavčič bo debitiral proti Avst...
4.12.2017 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Prva novica današnje tiskovne konference ob imenovanju nogometašev, ki so bili vpoklicanu v reprezentanco za tekmo na Škotskem, je seveda vrnitev Kevina Kampla. Vezist Bayerja iz Leverkusna je jeseni s svojim neprihodom na reprezentančno akcijo presenetil slovensko nogometno javnost, zdaj pa so morebitne zamere na relaciji Katanec-Kampl, kot kaže, pozabljene.

"O Kamplu ne bi razlagal. Je na spisku, v principu pa bomo videli, če bo prišel. Nič več me ne preseneti, čeprav se vam to morda zdaj zdi smešno. Določene stvari se morajo fantje med seboj pogovoriti, sam pa ne vidim nobenega problema," je dejal selektor, ki o individualnih predstavah Kampla ni želel govoriti.

Premierni vpoklic v izbrano vrsto sta si prislužila tudi domžalska nogometaša Matija Širok in Žan Majer. "Fanta iz Domžal si zaslužita, da sta v reprezentanci. da se pripravimo na čimboljši možen način. Že večkrat sem dejal, da so v pripravi na nasprotnika izjemno pomembni tudi tisti, ki tekme ne bodo začeli," je vpoklic obeh novincev pokomentiral Katanec.

Pričakovano je sledilo tudi vprašanje o nevpoklicu prvega strelca državnega prvenstva Luke Zahoviča"Imel sem še koga v glavi iz Maribora, ampak po analizi sem ugotovil, da bo tekma v Glasgowu specifična. Veliko bo skokov, duelov, borbe, zato iz Maribora samo Novaković," je sprva povedal selektor, ki pa se nadaljnih vprašanj o Zahoviču ni mogel izogniti.

"Najraje bi govoril o tistih, ki so na spisku in ne mislim iti v polemike. Spremljam Luko, ki pridno zabija gole, lepo se razvija. V slovenski ligi mu to zelo dobro uspeva, v tujini pa mu ni. Ko delam seznam, želim ugotoviti, kdo mi bo pri določenem nasprotniku prišel prav. Igralce pa seveda želim vrednotiti po igri, ne po imenu, zato me ne postavljajte v položaj, da bi moral nekoga vpoklicali, da bom s tem všečen ne vem komu. Za to odloćitvijo stojim. Igralci, ki so zraven, so za naslednjo tekmo primernejši od Luke Zahoviča."

Režim treningov, ti so bili v zadnjem obdobju pod Katancem za novinarje odprti le prvih 15 minut, ostaja enak: "Zakaj zapiramo treninge? Da imamo božji mir. Samo to, nič drugega. Nič ni uperjeno proti nikomur. Novinarji imate petnajst minut časa, naredite svoje, nočem pa, da katerokoli besedo s treninga obrnete in pišete neke svoje zgodbice."

Katanec je naslednjega nasprotnika sicer podrobno analiziral in na Hampden Parku pričakuje izjemno težko tekmo: "Glede na to, da smo si ogledali vse njihove tekme, vemo kaj nas čaka. Niso mi jasni njihovi visoki porazi, ker si jih niso zaslužili. So agresivni, dobri, ustvarjajo si priložnosti. Moramo se zelo dobro pripraviti, da bomo na istem nivoju. Njim je ta tekma največjega pomena, zadnja priložnost, da ujamemo priključek."

Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 42
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
partito 17.3.2017, 16:52 Prijavi komentar
Pa Maribor in Olimpija sta nepomembna kluba ,ko je repka na delu... ni nobenih zarot
partito 17.3.2017, 16:51 Prijavi komentar
matej1111 tudi tvoji komentarji zvenijo kot ,da nimaš OŠ... pa jo imaš....................samo z glavico naprej! neverjetno kako glup moreš biti ,da izustiš nekaj podobnega...
retep 17.3.2017, 09:24 Prijavi komentar
Nekdo je na enem od nog. forumov že zapisal...Katanec ne daje v postavo Mariborčanov, ker češ, da Škotii igrajo visoke žoge z obilico skokov in po analizi je strokovnjak ugotovil, da so igralci Mb neprikladni.... to moraš bit - nor. Mar ni bil Mb v zadnjih letih grobar za te otočane....
Maruska 16.3.2017, 21:35 Prijavi komentar
Ilića in Kirma si pozabil Srečko. Aja, pa Matića tudi. IDIOT
legenda 123 16.3.2017, 21:26 Prijavi komentar
Krhina niti Katanči ne upa doma pustit. Ker on je vodja generacije
tady 16.3.2017, 21:10 Prijavi komentar
Katanec vazno da si Krhina poklical...clovek nemore med 18 ze 2 meseca pa se ga klice ...ena velika farsa je ta reprezentanca!Krhin ce imas kaj ponosa se odpovej ker nemores bit v formi!!!Bolje da Bacinovica klice
miha12 16.3.2017, 21:01 Prijavi komentar
joj pa ne se zarad tega idiota kregat. ded ni vredn da ga pes poščije, vi pa tu cajt zapravljate za njega. idiot je bil in idiot bo ostal, ko ga jebe.
samo z glavico naprej! 16.3.2017, 20:33 Prijavi komentar
katanec nima osnovne šole. katanec je nateg, ki lahko uspe samo pri nas.
celje 16.3.2017, 20:15 Prijavi komentar
Zakaj nekateri ne najdete nič spoštovanja za Katanca?! Največ je naredil za našo reprezentanco vi pa ga sovražite, zmerjate....
matej1111 16.3.2017, 19:48 Prijavi komentar
Kaj Katanec je naredil sploh osnovno šolo? Res me to zanima, ker ko ga poslušaš imaš občutek, kot da je hodil v posebno šolo.
<< < | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | > >> Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE