Uredništvo    11. junij 2017
Ocena igre slovenskih reprezentantov proti Malti

Slovenija: Kako so igrali

Slovenska reprezentanca je bila proti Malti veliko bolj »igriva« kot smo od njeni vajeni v zadnjem času, zvezdni sij pa je tokrat pripadel Josipu Iličiću in slavljencu Milivoju Novakoviću.
SORODNE NOVICE
Šalji U19, Čehu U17, Jarcu pa ...
18.1.2018 | Slovenski nogomet
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčiču bosta pomagala Englaro...
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar in Jokić odprla Bazo
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar govoril s selektorjem, a...
8.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
Jan Oblak – brez ocene
Malteški nogometaši so slovenskega vratarja lahko opazovali zgolj čez polovično črto igrišča, edinkrat je bil izzvan v drugem delu igre, ko je po izgubljeni žogi in protinapadu gostov pravočasno stekel iz vrat in preprečil nevarnejšo situacijo.

Nejc Skubic – 6.5
Skubic je z dobrimi predstavami v svojemu klubu selektorja Katanca prisilil v "reaktivacijo" in svoje delo na desni strani obrambne vrste opravil solidno. Do stalnega mesta v začetni enajsterici ga sicer čaka še nekaj dokazovanja.

Bojan Jokić – 6.0
Dolgoletni reprezentant in priložnostni kapetan igra na "izkušnje", a resnici na ljubo pri njem že (pre)dolgo čakamo na zares kakovostno predstavo v majici z reprezentančnim grbom.

Antonio Delamea Mlinar – 6.5
Naslednji slovenski "čezoceanski" reprezentant je dobro opravil svoj krstni nastop na tekmah uradnega značaja. Zanesljiva predstava brez omembe vrednih napak. Konkurenca na položaju centralnih branilcev se zaostruje, kar je dobra novica. V prvem polčasu zelo blizu reprezentančnemu prvencu.

Miha Mevlja – 6.5
Ob odsotnosti Boštjana Cesarja in Mirala Samardžića je alternativna naveza centralnih branilcev svoje delo opravila rutinirano, tako za Mevljo kot Delameo Mlinarja pa velja, da bosta za uveljavitev potrebovala veliko predstavo proti velikemu tekmecu.

Rene Krhin – 6.0
Ponovno nekaj raztresenosti v igri zadnjega vezista, ki je v letošnji sezoni "našel" kar dva trenerja, ki slepo zaupata njegovim zmožnostim. Tik pred koncem tekme publiko navdušil z lepim obratom, po enem izmed kotov nekaj centimetrov oddaljen od gola.

Jasmin Kurtić – 6.5
Dobra predstava igralca, ki je v letošnji klubski sezoni formo ves čas držal na visoki ravni. Čeprav njegova dosedanja reprezentančna forma ni uspela slediti klubski, se poraja občutek, da so tudi v reprezentanci najboljše tekme še pred njim.

Benjamin Verbič – 6.5
Plus za eksplozivnost in hitrost, ki ju je demonstriral ob hitrih slovenskih protinapadih, minus za slabo realizacijo. V prvem polčasu zgrešil "zicer" v času, ko je slovenska reprezentanca že postajala nekoliko nervozna. Svoj potencial najbolj kaže v svojih prodorih in samozavestjo v obračunih ena na ena.

Roman Bezjak – 6.0
Po izjemno intenzivnem zaključku sezone v Rijeki je Korošec proti Malti deloval zadržano in neangažirano, saj na njegovi strani slovenska reprezentanca ni nevarneje ogrožala nasprotnikovih vrat.

Josip Iličić – 8.0
Jojo je odigral tako, kot od njega pričakuje nogometna Slovenija. Breme je prevzel nase, deloval svobodno in domiselno, posledica takšne igre pa sta bila zadetek in asistenca. S takšnim Iličićem se Slovenija lahko pogumno loti vseh naslednjih izzivov v kvalifikacijah.

Robert Berić – 5.5
Zelo zadržana in neopazna predstava napadalca, ki bo po slovesu Milivoja Novakovića v reprezentanci nase prevzel breme, ki ga doslej ni prenašal najbolje. Na 14 reprezentančnih tekmah še naprej zgolj pri enem zadetku, pa čeprav je vsaj polovico tekem odigral proti nasprotnikom nižjega mednarodnega ranga kot Slovenija (Malta, San Marino, Litva, Katar, Kanada, Estonija …)

Ostali
Matej Palčič – igral premalo za oceno

Nik Omladič – 6.5
Poživil igro slovenske reprezentance, s čimer je Katanec ob menjavi z zadržanim Bezjakom dosegel želeni učinek.

Milivoje Novaković – 7.5
Emocionalno slovo legende slovenskega nogometa, ki je takoj po vstopu na igrišče pokazal silno željo po tem, da največje poglavje svoje nogometne kariere zaključi z zadetkom. Gol, ki ga je dosegel po podaji Josipa Iličića, mu je iz srca morala privoščiti cela Slovenija.
Komentiraj
OBJAVI
Komentarji: 9
Starejši naprej | Novejši naprej
ECking 12.6.2017, 09:15 Prijavi komentar
skoda Milivoje da nisi zdrzu se do konca kvalifikacij ,da bi tega Madzara Zahojevica telicka prehitu v golih za repko!!!!
lpoolfan91 11.6.2017, 23:26 Prijavi komentar
S slovesom Novakoviča smo izgubili nekakšno identiteto v napadu. Zelo bom pogrešal njegove gole. Škoda, da ne ostane še do konca kvalifikacij. Glede njegovega gola včeraj pa samo to, da se je to moralo zgoditi na taki tekmi ;) Berič pa bo moral pokazati precej več, če bo hotel biti prvi napadalec. Mogoče bi Katanec lahko počasi vpoklical Zahoviča ali Šporarja, ker na Beriča se ne bi zanašal.
ChampionsLeague12 11.6.2017, 22:57 Prijavi komentar
Novakovič je za mene bil slab napadalec pa brez zamere .. če si napadalec moraš bit z mislijo da vidiš samo gole .. da se ne bojiš golmanov ampak da mu jih med jajce zabijaš ..
ChampionsLeague12 11.6.2017, 22:56 Prijavi komentar
vesel sem da se je poslovila legenda nogometa ki je zabil "komaj tolk golov kot napadalec ki bi moral zabiti vsako tekmo gol" .. želim si le to da bi NZS končno našla igralca ki igra sproščeno zelo dober nogomet in ne tist našponano ko se delajo nevem kaj .. Peleja , DiStefana , Puskasa , Zahoviča potrebujemo ! to je so pravi napadalci .. na sredini pa igralce ki ne zgublajajo žog in potegnejo naprej kot Marcelo pri Realu ali Modrič ! obrambo pa mislim da mamo vredo kolkr tok ..
ChampionsLeague12 11.6.2017, 22:55 Prijavi komentar
vesel sem da se je poslovila legenda nogometa ki je zabil "komaj tolk golov kot napadalec ki bi moral zabiti vsako tekmo gol" .. želim si le to da bi NZS končno našla igralca ki igra sproščeno zelo dober nogomet in ne tist našponano ko se delajo nevem kaj .. Peleja , DiStefana , Puskasa , Zahoviča potrebujemo ! to je so pravi napadalci .. na sredini pa igralce ki ne zgublajajo žog in potegnejo naprej kot Marcelo pri Realu ali Modrič ! obrambo pa mislim da mamo vredo kolkr tok ..
miha12 11.6.2017, 16:27 Prijavi komentar
To je tudi meni padlo v oke. Ampak, kampl se je vselej trudil po najboljših močeh, v klubu je vedno igral dobro, tako da ali mu srečko ne zna najti pravi vloge ali pa enostavno ne sede v ekipo. Je pa nekaj ocen smešnih, kaj bi npr. štoperja še mogla narediti za oceno 7 ali več? Ali pa jojo za 9ko recimo? More sam predriblat celo igrišče pa s peto zabit?
GlGANTE 11.6.2017, 14:27 Prijavi komentar
Zanimivo, reprezentanca je v teh kvalifikacijah dobro igrala ko ni bilo Kampla, ko pa je igral pa je bila igra obupna.
MB_Bojan 11.6.2017, 14:00 Prijavi komentar
Iličič ni od včeraj. Da tako ni bilo že v prejšnjih kvalifikacijah je kriv izključno Katanec. S stalnimi menjavami in omejevanjem minutaže v igri je zavestno zaviral tako Iličiča osebno kot vso reprezentanco. Vsak normalen selektor ve kako je potrebno takšnim izven serijskim igralcem pustiti igrati in kreirati igro ne pa da je bil pod stalnim pritiskom v kateri minuti bo zamenjan.
partito 11.6.2017, 13:21 Prijavi komentar
Jan Oblak – brez ocene....kdorkoli je to napisal,nima neki veliko v glavi..Brez ocene je praktično nemogoče če si 90 min v igri...če bi igral 5-10 min ok... Zagotovo ima nekaj podaj in nekajkrat posredoval z dobrim lovljenjem žoge...6 oz 6,5 je njegova ocena....Amaterji
Starejši naprej | Novejši naprej
OGLAŠEVANJE