Uredništvo    6. december 2018
Žreb elitnega kroga kvalifikacij za Euro U19

Slovenija je padla v zahtevno skupino

Žreb elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo slovenski reprezentanci ni bil naklonjen. Slovenija bo igrala v težki skupini, v kateri bo igrala tudi Španija.
SORODNE NOVICE
Finale Madžarski, Maribor s te...
3.12.2018 | Slovenski nogomet
UEFA: Slovenija bo gostila Eur...
3.12.2018 | Slovenski nogomet
Matjaž Kek bo nehote živel Kat...
3.12.2018 | Slovenski nogomet
Slovenija s Kekom prvič doma 2...
3.12.2018 | Slovenski nogomet
Kek: Prepričan sem, da bomo šl...
2.12.2018 | Slovenski nogomet
Verbič: G kot gremo!
2.12.2018 | Slovenski nogomet
(foto: nzs.si)
Evropska nogometna zveza (UEFA) je danes izžrebala skupine elitnega kroga kvalifikacij za uvrstitev na evropsko prvenstvo za nogometaše do 19 let. Euro U19 bo prihodnje leto gostila Armenija, slovenska reprezentanca pa je prvi del kvalifikacij dobro opravila. Zdaj jo čaka veliko težja naloga, kajti žreb je bil do nje neusmiljen. Slovenija, ki jo vodi selektor Agron Šalja, je padla v skupino s Španijo, Nizozemsko in Walesom. Na Euro se bo uvrstil le zmagovalec skupine.

Španija ima v kategoriji U19 kar deset evropskih naslovov in je najuspešnejša reprezentanca v zgodovini evropskih prvenstev. 

Ob tem je UEFA izžrebala tudi kvalifikacijske skupine za Euro 2020, Slovenija je v skupini z Estonijo, Ukrajino in Švedsko

UEFA je danes izžrebala tudi skupine elitnega kvalifikacijskega kroga v selekcijah U17. Slovenija je padla v skupino z Nemčijo, Islandijo in Belorusijo. V prvem delu kvalifikacij za Euro 2020 pa bo kadetska reprezentanca Slovenije igrala z Nizozemsko, Walesom in Kosovom
 
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE