Uredništvo    9. oktober 2017
Mladinci zmagali v Podgorici

Slovenska zmaga v Črni gori

Slovenska mlada reprezentanca je po remiju v Luksemburgu drugo oktobrsko tekmo v kvalifikacijah dobila, zmagala je namreč v Črni gori.
SORODNE NOVICE
Šalji U19, Čehu U17, Jarcu pa ...
18.1.2018 | Slovenski nogomet
Nova priložnost za Roberta Ber...
17.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčič: Iličić lahko da Sloven...
15.1.2018 | Slovenski nogomet
Kavčiču bosta pomagala Englaro...
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar in Jokić odprla Bazo
9.1.2018 | Slovenski nogomet
Cesar govoril s selektorjem, a...
8.1.2018 | Slovenski nogomet
(foto: SPS)
- Kvalifikacije za Euro U21:

ČRNA GORA 1;3 SLOVENIJA
Lončar 43.; Kramarič 8., Pišek 71. (11m), Vrbanec 78.

Črna gora: Murić, Rašo, A. Vukčević, Lončar, Roganović, Vujnović, S. Vukčević (69' Đuričković), Azemović, Skenderović, Kotorac (73' Šarkić), Camaj (67' Guzina). Selektor: Mojaš Radonjić.

Slovenija: Vodišek, Arh Česen, Badžim, Kuhar, Brecl (46' Vrbanec), Primc (84' Gajić), Pišek, Žužek, Gliha, Ožbolt (56' Mlakar), Kramarič. Selektor: Primož Gliha.

Po remiju v Luksemburgu je slovenska reprezentanca do 21 let danes znova gostovala. Tokrat v Črni gori, domov pa se je vrnila z boljšim izplenom, uspela je namreč zmagati. Hitro so slovenski nogometaši začeli iskati zadetek v Podgorici, prva strela proti nasprotnemu golu sta sprožila Žužek in Ožbolt. Po osmih minutah igre je Slovenija že vodila, ko je zadel mariborski up Martin Kramarič. Pri domači reprezentanci prva nevarna priložnost v 17. minuti, toda Vodišek je dobro reagiral. Izenačenje je viselo v zraku v 31. minuti, a se Lončar ni najbolje znašel. Domačini so bili do izteka prvega dela igre podjetnejši in v 43. minuti izid tudi poravnali, zadel je omenjeni Lončar.

Drugi polčas so bolje začeli Črnogorci, znova je bil pri strelu Lončar. Slovenija je odgovorila preko Kramariča. Črna gora je nato zadela celo okvir gola, streljal je Vujnović. Kazen za to je sledila, in sicer v 71. minuti, ko je Janez Pišek realiziral enajstmetrovko, ki jo je priigral Matic Vrbanec. Samo nekaj minut pozneje, pred tem izključitev domačega vratarja, še tretji gol Slovenije, dosegel ga je Vrbanec in potrdil zmago Slovenije.  
Komentiraj
OBJAVI
OGLAŠEVANJE