Ivan Graf bo tožil Primorje

Primorje dolguje pet plač

V Primorju znova vre. Razočarani nogometaši še vedno čakajo na zaostale plače in grozijo s stavko. Pod vprašajem treningi in celo nedeljska prvenstvena tekma s HiT Gorico.

Miran Zore
28. oktober 2010, 4:26

Foto: SPS

V Ajdovščini znova težave. Kluba ima še vedno resne finančne težave, ki so pripeljale do zamude zadnje prvenstvene tekme s Triglavom, s čimer so nogometaši želeli opozoriti na nevzdržne razmere. Toda zgodilo se ni nič. Klub igralcem še vedno dolguje zadnjih pet plač, igralce pa "hrani" predvsem s praznimi obljubami. V moštvu Primorja je zato počasi že začel vladati obup, igralci so nemočni, kot skrajno obliko protesta napovedujejo nepokorščino. Če bo do nje resnično prišlo, bo verjetno znano že jutri, ko bodo po današnjem prostem dnevu igralci morda bojkotirali trening. Vprašljiva pa je tudi nedeljska prvenstvena tekma s HiT Gorico.

Domači nogometaši večinoma molčijo in upajo na boljše čase. Vodstvo kluba jih obljublja že nekaj časa, a ker se vmes ni zgodilo nič, je hrvaški nogometaš Ivan Graf začel pravni postopek za izterjavo denarja. 23-letni Graf, po nogometni izobrazbi napadalec, vendar trenutno igra kot branilec, ima namreč dovolj čakanja. Odločen je dobiti, kar mu pripada, v nasprotnem primeru bo že januarja zapustil klub.

Do denarja po sodni poti

"Poslušamo samo obljube, uresničilo pa se ni nič. Situacija je težka, pet mesecev že nismo dobili plač. Nekateri fantje imajo zato velike težave, sam imam srečo, saj mi v teh težkih trenutkih pomagata starša," je za Nogomanio izjavil Graf, ki se spogleduje s selitvijo. V Sloveniji se zanj zanimajo Domžale, na radarju pa ga imajo tudi nekateri hrvaški klubi, menda ga opazujejo tudi nekateri tuji klubi.

"Do petega novembra naj bi nam izplačali eno plačo. Če mi bodo dolgovano izplačali, bom ostal do konca sezone, v nasprotnem primeru bom odšel že pozimi. Škoda, da se to dogaja. Smo dobro moštvo, pod vodstvom novega trenerja je manj pritiska, imamo več svobode. Žal pa v tem trenutku ne moremo misliti le na nogomet, kar je zagotovo slabo," je še dodal nogometaš iz Zagreba, ki je v Ajdovščino prišel na pobudo nekdanjega trenerja Vjekoslava Lokice.

Ivan Graf Primorje
(foto: SPS)